Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’un yaş haddinden dolayı emekli olması nedeniyle bugün görevi bırakacak olmasının ardından yerine kimin göreve geleceği merak konusu oldu.  4 isim il müdürlüğü için öne çıkıyor.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü görevine 38 adayın başvurduğu öğrenilirken, 38 isimden 3 ismin ön planda olduğu bu üç isimle görüşmelerin yapıldığı belirtildi. Öte yandan müdürlük görevine aday olmamasına rağmen adaylık için bir diğer sürpriz isminde göreve getirileceği bilgiler arasında yer alıyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü için, Denizli İŞKUR Müdürü Fatih Işık, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Turhan Veli Akyol, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Süleyman Ekici’nin isminin ön planda olduğu belirtilirken bir diğer sürpriz ismin ise adaylık teklifinde bulunulan Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Maarif Müfettişleri Başkanı olarak görev yapmakta iken Milli Eğitim Bakanlığı’na Müfettiş olarak atanan Musa Dinç’in olacağı ön görülüyor.

4 isim dillendirilirken son karar bakanlık tarafından verilecek. Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine kimin getirileceği merak edilirken, Musa Dinç’in ismi güçlü adaylardan görülüyor.

Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuzemeklilik mesajında şunları söyledi:

Değerli Meslektaşlarım, Mesai Arkadaşlarım,

 30.10.2007 tarihinde başlamış olduğum İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden 15.01.2021  tarihi itibariyle yaş haddinden  emekli olmuş bulunmaktayım.

 Göreve başladığım 30.10.2007 tarihinden bu güne kadar siz değerli eğitim çalışanlarının ilimiz başarılarına sağladığı katkılarından dolayı hem mutlu hem de huzur içinde olduğumu belirtmek istiyorum. İlimizin; eğitimin her alanında elde ettiği başarılarda, hiç kuşkusuz Denizli eğitim camiasının ekip anlayışı ve alın teri vardır.

 Denizlimiz model bir il oldu. İlimiz; bütün enerjisini, düşüncesini, eğitim için kullanan siz değerli eğitim çalışanlarıyla, ülkemize ve geleceğimize büyük katkılar sağlamış, zihnin ve kalbin birleşimiyle yaratılabilecek güzel eserler olduğunu herkese göstermiştir. Eğitim alanındaki atılımlara Valilerimizle birlikte yön verdik. İlimizin Bakan ve milletvekilleri; verdikleri olağanüstü desteklerle, camiamızı her zaman yüceltmişlerdir. Kaymakamlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, eli öpülesi hayırseverlerimiz, velilerimiz, okul aile birliklerimiz, kıymetli basınımız ve bilhassa halkımız; katkılarıyla, takdirleriyle camiamıza gönül verdi, el verdi, güven verdi. İşte bu destekler; moral, motivasyon ve enerji kaynağımız oldu. Dolayısıyla; herkese nasip olmayan, uzun süreli bir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevim oldu. Bu sorumluluğu, onurla ve gururla camiamıza yakışır bir şekilde taşıdım.

Eğitimle ilgili her türlü talebimiz, halkımız tarafından kabul gördü. Tüm benliğiyle eğitime gönül vermiş bir ilin Milli Eğitim Müdürü olmak, benim için daima bir onur olmuştur. Bana bu onuru yaşatan siz değerli meslektaşlarıma, mesai arkadaşlarıma binlerce kez teşekkür ederim.

Atatürk'ün "Eğitimde feda edilecek tek fert yoktur." sözünden yola çıkarak, çeşitli rahatsızlıkları nedeniyle, okula devam edemeyen öğrencilerimizin evde eğitim hizmetlerinden yararlanmasını sağladık. Eğitimin her kademesini en üst seviyeye taşıdık.

 Tüm okullarımızın beyaz bayrak alması ve modern eğitim ortamına kavuşması yolunda büyük başarılar elde ettik. Öğrencilerin gelişimleri için; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ağırlık verdik ve öğrencilerin bu faaliyetlere etkin katılımını sağladık. Okullarımızı ?özellikle kantin, laboratuvar ve kütüphane gibi bölümleri- kalite standartlarına kavuşturduk.