AJANSKAMU-ÖZEL HABER

Diyarbakır MEM önünde binlerce Öğretmen saatlerce güneş altında bekletildi.

18 Mart tarihinden bu yana atama bekleyen 18 bin öğretmen için bugün heyecanlı bir gündü.18 bin öğretmen bugün itibari ile göreve başlamak için atandıkları illere gittiler. Bugün Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden gelen görüntülerde göreve başlamak için güneş altında binlerce öğretmenin saatlerce çaresiz bir şekilde bekletildiği, sosyal mesafe vb. önlemlerin için gerekli düzenlemenin İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılmadığı ve bundan ötürü sözleşme imzalamak için bekleyen öğretmenlerden bayılanların olduğu ve birçok öğretmenin mağdur edildiği görüldü.

Bu konuda Diyarbakır Eğitim Bir Sen Başkanı Ramazan Tekdemir twitter adresi üzerinden güneş altında saatlerce bekleyen öğretmenlerin resimlerini paylaşarak şu açıklamalarda bulundu Saatlerce kuyrukta bekleyen, hatta kuyrukta bayılan öğretmen adaylarımız var. Böyle çile olmaz. 1070 öğretmenin işlemleri için 5 memur görevlendirilmiş. Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü kararnameleri ilçelere neden göndermiyor!!”

İşte Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Sayın Ramazan TEKDEMİR’İN O PAYLAŞIMLARI

Binlerce öğretmen sosyal medyadan duruma Diyarbakır’a atanan 2.000 öğretmen il milli eğitim müdürlüğüne kararname imzalamaya çağrılmış durumda. Sosyal mesafe de olmadan güneşin altında saatlerdir bekliyoruz. Herkes neden ilçesinde imza atmıyor? 
@hmzaydg
 
@omerinan06
 
@aliyalcin
 
@TalipGeylan06

şeklinde attıkları twetle tepki gösterdi.