Göreve geldiği bu yandan aldığı kararlar ile bir çok kesimin tepkisini alan Feysel Taşçıer 11.09.2020 tarihinde Bakan Ziya Selçuk tarafından görevden alındı. Diyarbakır'da İl Müdürünün gidişinE, Önder, İHL, İnanç Platformu, Eğitim Bir Sen gibi muhafazakar STK'lar sevinip,  Davul zurna ile kutlayanlar olduğu gibi gidişine HDP ve Eğitim Sen'liler ise üzüldü.

Görevden alınması sonrası bu karara en çok üzülen kesim Eğitim Sen ve HDP oldu.

Eğitim SEn ve HDP yöneticileri üzüntülerini il müdürü Feysel Taşçıerin veda mesajının altında dile getirdi.

Diyarbakır Eğitim Sen Şube Başkanı ve Yerine Kayyum atanan HDP Sur Belediye başkanının o paylaşımları



Hdp ve Eğitim Sen kesmi dışında görevden alınması Diyarbakır genellinde büyük bir memnuniyetle karşılanandı .Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ise Feysel Taşçıer’in gidişi davul zurna eşliğinde kutlandı.

Diyarbakır İnanç Özgürlüğü Platformu Koordinatörü İbrahim Gökdemir ise, sosyal medya hesabından Taşçıer’in tepkileri sonucunda görevinden azledildiğini dile getirrmiş ve İl Müdürü Feysel TAŞÇEIER'e haklarını helal etmediklerini ifade etmişti. 

Gökdemir, Taşçıer ile birlikte ÖNDER İmam Hatipliler Derneği’ni etiketlediği tweetinde, “Gözün Aydın Diyarebekir. İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandığı günden beri icraat ve uygulamaları ile İHL okulları Devri Sabık (CHP uygulamaları) yaşatan @feysel_tascier tepkilerimiz sonucunda görevinden azl edildi. Bizler ÖNDER İHL Camiası olarak Hakkımızı Helal Etmiyoruz...” diye yazdmıştı.