AJANSKAMU-ÖZEL HABER

Korona virüs salgının ardından büyük bir önem kazanan EBA  ve EBA Akademik destek kullanımı Milli Eğitim için çok önemli bir yere geldi. 

Milyonlarca öğretmen , öğrenci ve ve veli EBA'yı takip ediyor. 

Ancak istatistiksel olarak EBA kullanım oranları bazen rekabet konusu da olabiliyor. 

Hele rekabet eden bir de Milli Eğitim Müdürleri olursa ortaya bir Milli Eğitim Müdürüne yakışmayacak şeyler de ortaya çıkabiliyor. 

EBA Kullanım oranını arttırıp kendi reklamımı yapacağım diye yanıp tutuşan bazı Milli Eğitim Müdürleri EBA Kullanım oranlarını arttırmak için olmadık yöntemlere başvuruyorlar.

Bunun son örneğini Anadolu Eğtim Sendikası Genel Başkanı Alper ÖĞRETİCİ paylaştı. 

Öğretici İl ve ilçe zikretmeden bir İlçe Milli Milli Eğitim Müdürünün Okul müdürlerine whatsap grubundan attığı mesajı ve savurduğu tehditleri paylaştı.

EBA Kullanım oranının düşük olduğu ve sıralamada sonlarda olduğunu gören kendini bilmez Milli Eğitim Müdürü whatsaptan yazdığı mesajla okul müdürlerini ve öğretmenleri tehdit ederek gözdağı vermeye çalıştı.

Mardin'in Mazıdağı İlçesi Milli Eğitim Müdürü olduğunu öğrendiğimiz Mehmet Şah AYDINER whatsaptan okul müdürlerine gece yarısı gönderdiği o tehditlerle dolu o mesaj:

Konu ile ilgili açıklama yapan AES Genel Başkanı Alper ÖĞRETİCİ;

EBA REKLAM VEYA TEHDİT ARACI OLARAK KULLANILAMAZ

Uzaktan eğitimin devam ettiği şu süreçte öğretmenlerimiz tüm gayretleri ile çalışmakta ve öğrencilerinin eğitimi için ellerinden geleni yapmaktadırlar.

Hal böyle iken bazı milli eğitim müdürleri kendi reklamlarını yapabilmek için EBA kullanım oranlarının derdine düşmüş. Son örnekte ise ilçe milli eğitim müdürü okul müdürlerini EBA kullanım oranlarının artması için tehdit etmiş, öğretmenleri de sert bir şekilde uyarın demiş.

Bu reklamcı müdürlerden eğitime ve eğitimcilere hiçbir fayda gelmez. Sayın Ziya SELÇUK öğretmenlere bu dili kullanan reklamcı müdürler hakkında gereğini yapmalıdır. Takipçisi olacağız…

açıklamasında bulundu.