AJANSKAMU-ÖZEL HABER

MEMURSEN ve Eğitim-Bir-Sen İstanbul İl Başkanı sosyal medya hesaplarından; ehliyet, liyakat söyleminin huzuru kaçırdığını, veli katkısı, müfettiş baskısı ve soruşturmalara kurban edildiğini, tecrübeli kadroların dağıtıldığını şube müdürleri rotasyonu ile kaos oluşturulduğunu, mart ayından beri okulların gelir kaynaklarının kesildiğinin bugüne kadar görülmediğini öne sürmüş. Ardından devam etmiş; maske üretmenin eğitime katkısı olmadığını, sadece algı yönetimi ile tıkanacağını söylediğini aktardıktan sonra da okullara haramzadelerin dadandığını, bütün bunlarını söylendiğini ama Bakanlığını kendilerini dinlemediğini vurgulamış.

Kamuoyunu aydınlatma adına bizim de bazı sorularımız var:

“Okullarımıza haramzadeler dadandı!” iddiası çok ağır bir iddia ve iddia sahibi iddiasını ispatlamakla mükelleftir. Eğer ispatlayamıyorsa bile; elindeki bilgi ve belgeleri açıklamak ve ilgi makamlara teslim etmek erdemli olmanın bir gereğidir. Aksi takdirde hem ciddiye alınmaz hem de temsil ettiğiniz kurumun kurumsal kimliğine yakışmaz.

HARAMZADELER KİM? AÇIKLAYIN!

Bu saatten sonra; bu haramzadeleri açıklamak zorundasınız Talat Bey! Kamuoyu sizden bunu bekliyor. Kim bu, okullara dadanan haramzadeler?

Mademki, okullara haramzadeler dadandı. O zaman, okullara haramzadeleri dadandıran kadroların dağıtılmasına neden karşısınız? Bu bir çelişki değil mi? Böyle bir iddiada bulunurken, okullardaki yönetici kadroların sayısal ve oransal olarak sendikal dağılımından habersiz olmanız düşünülebilir mi?

Bu iddia ile kimleri itham altında bıraktığınızın farkında mısınız?

Maske üretmenin eğitime katkısı yoksa; pandemi süresince gerek genel başkanınız gerekse şube başkanı arkadaşlarınız sosyal medyada onlarca paylaşımla neden okullarda maske üretimine destek verdi?

10 Nisan 2020 tarihli:

***MESLEK LİSELERİ, MEMLEKET MESELESİNE EL KOYDU***

“Şu listeye bakınca başka söze gerek kalmıyor. Tebrik ediyorum, evden dışarı çıkmanın cesaret istediği bir dönemde bu anlamlı görevi ifa eden tüm idareci, öğretmen ve çalışanları kutluyorum.

Kartal Bilim ve Sanat Merkezi Maske Siperliği ve laringoskop üretiyor,

Kartal Sabiha Gökçen Mesleki Teknik And Lisesi Maske üretiyor,

Yakacık Mesleki Teknik And Lisesi

Dezenfektan üretiyor,

Şehit Öğretmen Hüseyin Ağırman Mtal. Maske siperliği, solunum cihazı parçası ve entübe box üretiyor,

Şehit Salih Alışkan Mtal maske dikimi yapıyor.”

ve

14 Nisan 2020 tarihli:

 “***İHO’DA HARİKA İŞLER***

“TUZLA’da Halil Türkan İHO harika işler çıkarmış, seri siperlik üretiyor. Halk Eğitim Müdürlüğü, maske üretiyor, maaş dağıtımını organize ediyor. Kaşif Kalkavan ÇPAL ise dezenfektan üretiyor. Metin ÇANGIR başkan ve tüm ekibi tebrik ediyoruz.”

Bu Paylaşımlar size ait değil mi? Siz bunları paylaşmadınız mı?

Nisan’da öyle Ağustos’ta ise böyle; "dün dündür bugün bugündür" yaklaşımını etik olarak nereye oturtalım. Bu çok derin bir çelişki değil mi?

Şube müdürü rotasyonu ile okulların bütçesi arasında nasıl bir ilişki kurabildiniz ki; bu konuyu da araya sıkıştırdınız. Buna bir anlam vermedik. Yanılıyorsak affedin! Bu konu bize sanki; sendika içi dengeleri koruma iç güdüsünün, Bakanlık eleştirisine yansıması gibi geldi.

Evet, pandemi dolayısı ile okul aile birliklerinin kasası boş. Bu biliniyor. Ancak, bir kamu eğitim sendikasının; okul aile birliklerinin kasasının boş olmasından hareketle, neredeyse okul aile birliklerinin velilerden bağış, kayıt parası vb. ücretler almasını savunuyor duruma düşmesine neden olduğunuzun farkında mısınız?

Okul aile birlikleri üzerinden para döngüsünü neden bu kadar hararetle savunuyorsunuz? Bunun yerine, okullara MEB bütçesinden ödenek aktarılmasını savunmanız daha yerinde ve anlamlı olmaz mı?

Sayın Başkan,

Bizce, asıl büyük yanılgı! Kendimizden olmayanları potansiyel hırsız görürmüşçesine; bazı değerli kavramların kişi ve kurumların tekeline alınması çabasıdır.

Kamuoyuna saygılarımızla…