EBS’DEN, MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA: HELVA YOK!

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Rıfat Kavak twitter hesabından yaptığı paylaşımda:

1- #MEB Okul yöneticilerinin sessiz çığlığını duysun artık. Ödenek istersin yok, bağış dersin yasak-ceza. Ama 240 maddelik, maliyeti 100 bin tl tutabilecek temiz okul projesini yap.  Bir işi yapmamaktan daha kötüsü yapıyormuş gibi yapmak.

2- Sayın #Meb @ziyaselcuk‘un 2023 vizyonunda açıkladığı” mükemmel ortamlar hazırlayacak ki, mükemmel sonuçlar alalım.” Uygulaması maalesef gerçekleşmiyor. Un yok, şeker yok, helva yaptırırız diyenler kamuoyunu yanıltmakta, yöneticilerine gereksiz stres yüklemektedirler.

3- #Meb ve kamuoyu bilmelidir ki; eğitim çalışanları salgın sürecin de asli görevi olmadığı halde fedakarca bir çok işe koşturmakta. Mülki amirler birçok angarya yüklemekte. Joker eleman gibi kullanılmakta. Bakanlık acilen personeline sahip çıkmalıdır.

4- #Meb Eğitim çalışanlarının sessiz çığlığını duy artık. Stres artmış, okul yöneticileri çaresiz kalmış, öğretmenler yer değişikliğin neticelendirilmesini beklemektedir. Bizler tüm bakanlıkların ortak personeli değiliz, eğitim çalışanlarıyız.” dedi.

Rıfat Kavak’ın okul müdürlerinin mesaj yağmuruna maruz kaldığı ve bu nedenle söz konusu paylaşımı yaptığı öne sürüldü.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da Habertürk’te katıldığı “Teke Tek” programında: “Okul aile birliklerinin bütçesi boş. Çünkü, 2. Dönem okullara zaten kimse gidemedi. Veli ile okul yüz yüze gelemedi. İnsanlar okula da telefon trafiği ile ya da uzaktan toplantılara katıldı. Şimdi, yeni bir dönemin eşiğindeyiz. Kayıt döneminde de bazen biliyorsunuz, bir iki tane olumsuz vaka olur herkes bunun üzerinden terslenir. Okullara kayıt parası alınamayacak, alınmayacaktır, diye. Kayıt döneminde insanların bu konuda fazla katkıda bulunmadığı okullardan gelen bilgilerde gözüküyor. Öyleyse şu an okul idareleri stresin altında yığılmış kalmış durumda.” demişti.

Anlaşılan o ki; okulların yüz yüze eğitim vermeye hazırlandığı 21 Eylül öncesinde; en çok müdür üyesi bulunan sendika olan Eğitim-Bir-Sen, bu konuda müdür üyelerinden tazyik yiyor.

Diğer bazı şube başkanlarının aksine ölçülü, yerinde eleştirilerle gündeme gelen Rıfat Kavak; artık okul müdürlerinin dayanacak gücünün kalmadığını veciz bir şekilde; Mahmut Tuncer’in, “Bakkal Amca” türküsüne gönderme yaparak dile getiriyor. Hatırlanacağı üzere türkünün sözleri şöyleydi:

Bakkal amca bakkal amca (Ne var)

Yağıyi var mı (Var var)

Uniyi var mı (Var var)

Şekeri var mı (Var var)

Ne duruyorsun (Ne yapayım)

Helva yapsana helva yapsana

Helva yapsana vay vay helva yapsana

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Rıfat Kavak da: “Un yok, şeker yok. O halde, helva da yok.” demek suretiyle Millî Eğitim Bakanlığına kinayeli bir şekilde gönderme yapıyor. “Bizler, tüm Bakanlıkların ortak personeli değiliz.” diyerek de öğretmenlerin joker personel olarak görülmesine itiraz ediyor.

Sendika Şube Başkanı: “Helva yok.” diye dursun. Görünen o ki; eğitimde birilerinin helvası hazırlanıyor. Üstelik; unsuz ve şekersiz. Bilindiği üzere Türk kültüründe yas ve mutluluk tatlısı olarak anlamlandırılan helva, içeriğinde un, irmik ve çeşitli malzemeler barındırıyor. Korona günlerine özel, diyet helva… Kim kavurur, kim yer merak konusu. Bürokratik engelleri ve sosyal mesafeyi aşabilen, helvayı yer… Aşamayanın, helvasını yerler maalesef.