Milli Eğitim Bakanlığı'ndan resmi açıklama geldi. Yarın başlıyor. 81 ile Bakan Selçuk imzası ile yazı gönderildi. Yüz yüze eğitim şeklinde devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), hayat boyu öğrenme kurumlarında verilen tüm kursların, yarından itibaren hafta içinde yüz yüze eğitim şeklinde devam edeceği bildirildi.

Öte yandan, Bakan Selçuk tarafından imzalanan Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünün yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitimle ilgili yazısı da illere gönderildi.

Buna göre, özel öğretim kurslarında 17 Mayıs-1 Haziran arasında sadece 12. sınıf ve mezun öğrenciler için yüz yüze eğitime devam edilecek. Bu süreçte, motorlu taşıt sürücüleri kursu, havacılık ve denizcilik kursları, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları ile iş makineleri sürücü eğitim kurslarına devam eden kursiyerlerin bireysel yapılan uygulama eğitimlerine yüz yüze, teorik bölümlerine ise uzaktan eğitim ile devam edilecek.

Bu kurslara yönelik direksiyon eğitim sınavları ile diğer teorik ve uygulama sınavları hafta sonu günlerinde yapılmaya devam edilecek. Diğer özel öğretim kurumlarında, eğitim öğretim faaliyetleri, uzaktan eğitim yöntemiyle yapılacak.