MeydanTv site Genel Yayın Yönetmeni Cihan Beyaz Facebook hesabından Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müdürü Necati Yener hakkında bazı iddialarda bulunarak açıklamalarda bulundu.

Cihan Beyaz açıklamasında "İlçe Milli Eğitim kurumunda bir açıklama bekliyoruz. Son günlerde bu tarz şikayetler artmış durumda Esenyurt ilçe Milli eğitim müdürlüğü görevine getirilen Necati Yener hakkında nerdeyse hergün bir mukaat hergün bir sıkıntı şikayetler artmış durumda. açılaması yaparak aşağıda ki iddialara açıklama beklediklerini ifade etmiş.

1- Geçtiğimiz günlerde haber merkezimize gelerek ilçe Milli Eğitim müdürlüğü hakkında sıkıntılarını dile getiren özel bir okul sahibi yaklaşık 30 öğrencimiz bu sene üniversite hayallerini kavuşamıyacak nedeni ise ilçe Milli eğitim müdürü Necati Yener'in Apostil yani denklik yapılarak imza atılıp diplomalarını almaktır fakat Yener imzalamayarak gençlerimizin hayalleriyle oynamak istiyor ifadelerini kullandılar bu sorun Esenyurt'ta bulunan tüm dershanelerde aynı sorun ile karşı karşıyamış gerekçesi ise imza yetkisinin olmadığını söylemesi imiş bu başka bir vahim durum imza yetkisi olmayan ilçe Milli eğitim müdürü.

2- Yeni öğretim yılına açılan Şehs Şamil ortaokulu velileri ve okul yakınındaki bulunan mahalle sakinlerinin sürekli şikayetler etmesine rağmen hiç bir müdaleninde olmaması yine başka bir tepkilere neden oldu orta okul öğrencilerinin hırsızlık ve uyuşturucu gibi maddelerin sınıflarda çocukların ellerinde gezdiği ve bazı velilerin çocuklarını okuldan aldırıp başka okullara yazdırmaları şikayetleri olması.

3- Bugün ise Ders merkezi Twitter kullanıcısı yeni açılan Sezai Karakoç lisesi içerisinde yaşanan ibret dolu olayları kaleme alarak yetkililerde acil yardim beklediğini ifade ediyor.

Bizler haberciler olarak bu tür sorunların biran önce çözülmesi ve Milli eğitim müdürünün arkasında destek veren ve onu koruyan kolluyan siyasi gücün bir an önce bu yanlış yoldan döndürmesini bekliyoruz.