Başarılı siyasetçi, iş adamı, gazeteci, bürokrat, avukat, mühendis, doktor olur da, başarılı İl/ilçe milli eğitim müdür olmaz mı? Görüştüğüm, duyduğum, gözlemlediğim kadarıyla başarılı olan il/ilçe müdürlerinin isimlerini, nedenleri ile birlikte sizlerle paylaşacağım, kalemimi hakikat yönünde konuşturacağım. Hadi, başlayalım öyleyse…

Levent YAZICI, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü. Henüz Tokat İl Müdürü iken eğitimcilerin gönül dünyasında bıraktığı izlenim ülke çapında konuşulur olmuştu. Birkaç ilin birleşiminden de daha büyük olan İstanbul gibi devasa bir metropol şehri yönetmek oldukça zor olsa da profesyonel bir liderliğin yanı sıra beden dilindeki tevazu, yüzündeki tebessüm, yüreğindeki samimiyet ile birçok krizin üstesinden gelmekte oldukça mahir görünüyor. Bir öğretmende olması gereken ama ne yazık ki olmayan birçok güzel haslet Levent Bey’de var. Çevremde bulunan eğitimciler kendilerinden o kadar övgüyle bahsedince bende büyük bir merak uyandı. En kısa sürede Öğretmen Levent Yazıcı ile oturup sohbet etmek, İstanbul’daki eğitimcilerin anlattıklarını, derinliği, entelektüelliği, liderliğini somut olarak görmek ve tanıklık etmek için bu satırlardan kendilerinden randevu talep ediyorum.


Hasan ASLAN, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü. Çok farklı bürokratik dengelere sahip bir ilde, il müdürü olmak ateşten gömlek giymekle eşdeğer. Stresin, gerginliğin yanı sıra, ön görülemeyen ve anlık ortaya çıkabilen birçok kaosun yaşandığı Diyarbakır gibi bir ilde bunca yoğunluğa rağmen kapısına giden hiçbir veliyi, öğretmeni, idareciyi geri çevirmeyen, dinleyen, sorunlarıyla hemhal olan ve anında çözüm ürettiği söylenen bir lider olarak biliniyor. Okuma-yazma seferberliğinde Türkiye’de 81 vilayet içerisinde 1. sırada yer alarak en çok okur-yazar yetiştiren İl Müdürü olmak büyük başarı. Tevazusu, gayreti, çalışkanlığı, liderliği, insani yönü birçok eğitimci tarafından rol model alınması gerektiği Diyarbakır’lı eğitimciler tarafından dile getiriliyor.


Bülent ŞAHİN, Uşak İl Milli Eğitim Müdürü, oldukça başarılı. Başarısız olduğu bir alan var mı, bilemiyorum. Zira bize ulaşan tüm bilgiler, belgeler başarılı olduğu yönünde. Uşak’lı dostlardan kiminle görüşsem Bülent Bey’den söz açılınca yüzünde bir tebessüm oluşuyor. Gençlerin düşüncelerini, tekliflerini, fikirlerini hoşgörü ile karşılayıp değerlendiren biri. Uşak’taki idareci, öğretmen ve velilerle güzel bir aile ortamı atmosferinde bağ kurma maharetini göstermeyi başarmış. Kendileri ile telefonda görüştüğümde ses tonundaki nezaket Uşak’lı dostları haklı çıkar nitelikteydi.


Cengiz METE, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü. Antepli eğitimciler kendisi ile ilgili “Bizleri her zaman cesaretlendiren bir tutuma sahip” şeklinde bahsediyorlar. Proaktif biri olmasıyla da bilinir. Değişim ve yeniliklere açık olması, genç fikirlere destek olması, demokratik tutumu ve adaletiyle bilinir.


Hüsamettin ATLI, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü. İlçesi sınırlarında bulunan istisnasız bütün öğretmen ve idarecilerin kendisinden memnun kaldığı belki de tek ilçe müdürü. Yüzünün sürekli tebessüm etmesi, adaletle iş görmesi, sayısız projeye liderlik etmesinden söz ediliyor. Orta ölçekli bir ilde, il müdürlüğü yapmasının eğitim sistemine daha çok katkı sunacağı ya da daire başkanlığı görevine layık biri olduğunu söyleniyor.


Hüseyin GÜNEŞ, Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü. İnsanı merkeze alan ve değerli kılan birçok projenin mimarı. Özellikle aileleri de işin içine katıp yaptığı projeler Alaşehir’li vatandaşlar tarafından çok benimsenmiş. Eşine, çoluk çocuğuna gösterdiği ilgi ve alakadan daha fazlasını öğrencilere göstermesiyle bilinir.


Okurlardan ve okullardan, eğitimcilerden ve eğitim gönüllülerinden gelen bilgiler, belgeler ve kendi gözlemlerimiz sonucu Türkiye’nin en başarılı İl / İlçe müdürlerini sizlerle paylaştık. Öğretmen merkezli politikalarıyla bilinen Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK bu il/ilçe müdürlerini teşvik etmek adına tebrik edecek mi? Bekleyip göreceğiz…


Özkan Erdem
Milat Gazetesi