2 gündür Eğitim Bir Sen’in Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yönetici mülakat puanlarıyla ilgili gündeme taşıdığı şaibe iddialarını İl Milli Eğitim Müdürlüğü yalanlamıştı. İl milli eğitimin açıklamasına Sendika idim vererek cevap verdi.

İşte Diyarbakır Eğitim Bir Sen Şubesinden yapılan o açıklama:

Diyarbakırın Eğitimine yönelik hassasiyeti ve ilkeli duruşu ile bilinen sendikamiz, bu minvalde eğitim platformunda yapilan her türlü usülsüzlük ve haksizlık karşisinda kurumsal olarak siper olmuştur.Bu bağlamda yapilan son idarecilik mülakatında bakanlığımızın sınav puanının aynısının verilmesi talimatına rağmen mülakatlarda sendikamızca tespit edilen usulsüzlükler yapılmıştır.

Z.Y isimli şahsın sınav puanı 82.75 olmasına rağmen mülakat puanının 93 verilmesi ve M.T isimli şahsın sınav puanı 62 olmasina rağmen mülakat puanının 66 verilmesi kurumumuzca belgelenen sadece iki örnektir. Bunlar gibi puani değişen onlarca kişinin olduğu biliniyor.

Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Müdürlüğümüze ait web sayfasının incelenmesi halinde 2015 yılından itibaren uygulamanın bu şekilde sürdürüldüğü görülecektir denmesine rağmen web sayfası incelendiğinde geçmiş yıllarda adayların sözlü sınav puanlarının açıklandığına dair sadece bir örnek vermek istiyoruz 15 Haziran 2016 tarihinde İlk defa ve Yeniden Müdür Görevlendirmeye Esas Değerlendirme Puanları başlığında yapılan duyuruda bulunan Ek listede adayların sözlü sınav puanlarının liste halinde(ad soyad ve sözlü puanı) açıklandığına dair linkide siz değerli kamuoyuna sunuyoruz.

Haber Linki:http://diyarbakir.meb.gov.tr/www/ilk-defa-ve-yeniden-mudur-gorevlendirmeye-esas-degerlendirme-puanlari/icerik/1655  

Liste Linki:http://diyarbakir.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_06/14052116_mudur_mulakat_puan_degerlendirme_listesi.xlsx

Milli eğitim müdürlüğünün yaptıgı bu hatadan vazgeçmesi noktasinda ve kurumsal hesabımızdan yaptığımız açıklama ile yanlıştan dönüleceği yerde , olayı liste yayınlayıp yayınlamama noktasına odaklanması manidardır.

Sendikamiz , kurumsal olarak eğitimde yapilan her türlü çarpıklığın karşısında olduğunu kamuoyuna saygiyla duyuruyoruz.