Ajanskamu-Özel Haber

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK Kocaeli'yi göreve geldiğinde 65. sırada devralmıştı. Kocaeli'de görev yaptığı 6 yılda Kocaeli'yi adeta ülkenin zirvesine taşıdı. 

2014 yılında Manisa'dan İl Milli Eğitim Müdürü olarak Kocaeli'ne atanan Fehmi Rasim ÇELİK tecrübesi ve dinamizmiyle İl Milli Eğitimde kurduğu güçlü ekibiyle Kocaeli'yi adeta zirvye taşıdı.

Görev yaptığı tüm valilelerle ve İl sisyasetiyle de büyük bir uyum sergileyen Fehmi Rasim ÇELİK bir çok ilde yaşanan siyasi krizier ve sendikal çatışmaların da önüne geçmiş durumda. 

Atama ve görevlendirmelerede ehliyet ve liyakati önceleyen İl müdürü bir çok taartışmanın da önüne geçmiş durumda. 

Rasim Hoca Üniversite başarısının yanı sıra, TEOG, LGS başarısı, temel eğitim, okullaşma oranı ve oul öncesi eğitimde  Kocaeli'ye kazandırdığı yatırımlar ve okul sayısı ile adeta göz dolduruyor. 

Öğretmen açığının kapanmasında , Kocaeli'nin okullaşmasında, Mesleki Eğitimde gelinen nokta ve Özellikle son olarak Covid 19'la mücadelede ortaya koyduğu çaba ve meslek liselerinde ürettirdiği tonlarca dezenfektan, sabun, kolonya ve maskeyi Okullara dağıttırarak adeta takdirleri topladı. 

Kolonya, tek kullanımlık plastik malzemeler, teknolojik aletler, aeş ölçerle de İl Milli Eğitim Müdürlüğünü bu çabası Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK'un da dikkatinden kaçmadı .

Kocaeli İl Mlli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK En Son Olarak Kocaeli Valiliği ve  Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin Öncülüğünde Cumhuriyetin 97.yılında Kocaeli'deki 97 Okula 40 Milyon Tl değerinde Robotik Kodlama atölyesi kazandırdı. 

Sadece 2 yılda ( 2019-2020 ) Kocaeliye 14 yeni Okul  binası kazandıran İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK her kesimiden büyük takdir topluyor. 

Fehmi Rasim Hoca’nın eğitimde kalitenin artması, başarı çıtasının yükselmesi, okullaşma ve okul öncesi eğitim başta olmak üzere birçok alanda “ilk”lere imza attığı biliniyor. 

Kocaeli'yi 6 yılda Eğitimde Türkiye'de ilk 3 il arasına taşıyan Fehmi Rasim ÇELİK geçtiğimiz yıl aldığı kararla Kocaeli genelinde depreme dayanıksız 14 okulu yıktırıp yeniden yaptırmış ve yaptırdığı bu çalışmanın ne kadar önemli bir çalışma olduğu da en son İzmir'de yaşanan Depremin ardından bir kez daha ortaya çıkmış durumda. 

Okulum temiz belgesinin alınmasında ve EBA Destek noktaları sayısında da Kocaeli  iller arasında yine en üst sıralarda yer alıyor. 

Rasim Hoca'nın hızına yetişmek adeta mümkün değil, 

İl Müdürü Rasim ÇELİK hafta içi okulları gezip öğrencilerle oyunlar oynayıp, onlarla dertleşirken, öğretmenler odasına girip öğretmenlerin de gönüllerini alıp onların dertlerini dinliyor. 

İl Müdürü bu ziyaretleri yaparken de haber vermeden ziyaret şeklinde yapıyor. 

Hafta sonlarında da boş durmayan Rasim Hoca yapımı ve güçlendirmeleri devam eden okul binalarını tek tek gezip yerinde incelemeler yapıyor ve çalışmaları da takip ediyor. Rasim hca bu ziyaretleri de yine habersiz bir şekilde yapıyor . 

62 yaşında olmasına rağmen Rasim Hoca adeta gençlere taş çıkarıyor.

Çoğu kez onu makamında bulmanız ise oldukça zor,.

Ya Valilikte bir okula labaratuvar kazandırmak için protokol imzalıyor, ya bir derdi olan öğretmeni dinlemek için o okula gidiyor, ya öğretmenler odasında, yaDYK kurslarını ziyaret ediyor. ya okulda, ya da bir okul inşaatında ya da bir pansiyonlu okulun yemekhanesinde öğrencilerle aynı tabildota kaşık sallıyor.Onların yattığı yerleri gezip denetliyor, şikayetleri var mı onları dinliyor.

Rasim Hoca  sürekli sahada alanda ve Kocaeli'nin Eğitimde 1. sıraya gelmesi için adeta canla başla çalışıyor.

Kocaeli'nin geldiği nokta En son Milli Eğitim Bakanının Kocaeli'yi ziyaretinde İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK'e "Kocaeli Eğitim'de Türkiye'ye örnek bir İl" özel olarak teşekkür etti.