Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe bugün vermiş olduğu bir röportajda 2020 LGS'de Türkiye ortalamasının üzerine açık ara farkla çıkıldığını ifade ederek bu başarı ile iller sıralamasında 30'un altında olduklarını ifade etti.

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı 2019 yılından sonra LGS sınavına dair iller arası başarılı sıralamaları gibi sıraya dayalı istatistikleri paylaşmıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü konu ile yapmış olduğu açıklama ve konu ile atmış olduğu twitt

2020 yılında yapılan YKS, LGS sonuçlarında Gaziantep'in Türkiye ortalamasının çok üzerine çıktığını gördük. Bu da bizim için şehir için fevkalade bir durum. Şehir böyle bir şeyi bekliyordu. Bu da bize nasip oldu. Gaziantep, uzun bir aradan sonra ilk defa YKS ve LGS'de Türkiye ortalamasının üzerine açık ara farkla çıktık. Bu da iller sıralamasında bizi 30'un altına çekti. Tabi ki yeterli değil. Hedefimiz ilk 5. Bütün paydaşların eğitime ortak destekleriyle Gaziantep'te olağanüstü bir başarı yaşanıyor. Katkıları için hepsine çok teşekkür ediyorum."

Şimdi haberimizin başında da belirtiğimiz gibi MEB en son 2019 yılında illere göre LGS sıralamasını açıkladı ve açıklanan o verilere göre , Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dilin baz alındığı sıralamada Gaziantep 5.16 ortalama puan ile 66. sırada yer aldı. 334,22 puan ortalamasıyla geçtiğimiz yıl 63. sırada yer alan Gaziantep bu sene 3 puan gerilemişti.

2019 yılında 66.sırada olan Gaziantep, İl müdürü Yasin TEPE'nin açıklamasına bağlı olarak baktığımızda 29.sıraya yükselmiş olsa bile ise en az 37 sıra birden yükselmiş olması gerekiyor.

Sonuç olarak MEB tarafından açıklanmayan bir istatistiğin İl Milli Eğitim Müdürü tarafından hangi verilere dayanarak böyle bir yorumda bulunduğu merak konusu olurken şayet böyle bir somut veri var ise İl Milli Eğitim Müdürü Yasin TEPE tarafından kamuoyuna paylaşmasını beklerken İl Milli Eğitim Müdürün yapmış olduğu twiiter paylaşımın da öğretmenlere teşekkür etmemesi ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK'a teşekkürünün eksik kaldığını belirtip ayrıca bu paylaşımını yorumlar neden kapattığını ise siz değerli okurlarımızın takdirine bırakıyoruz.

MEBPERSONEL