Oğuzlar ilçesinde 2014 yılında Milli Eğitim Müdürü olan ve Eğitim Bir-Sen üyesi Mutu Fırat’ın, kendi sendikasına üye olmayan eğitim çalışanlarını “Güvenilmez, tehlikeli, patavatsız, dikkat edilmeli” gibi ifadelerle fişlediği iddia edildi.

Türk Eğitim- Sen Çorum Şubesi müdür hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak kaymakamlık, savcılığa soruşturma izni vermedi.

Bunun üzerine Türk Eğitim- Sen Çorum Şubesi olayı Bölge İdare Mahkemesi'ne taşıyarak kaymakamlık kararının kaldırılmasını talep etti.

7 YIL SONRA CEZA ALDI

Kırıkkale Bölge İdare Mahkemesi, Türk Eğitim Sen Çorum Şubesi'nin itirazını haklı buldu ve Oğuzlar Kaymakamlığı'nın kararını bozarak Mutu Fırat hakkında soruşturma izni verilmesine karar verdi.

Savcılık tarafından yapılan soruşturma sonucunda Çorum Asli Ceza Mahkemesi'ne açılan dava sonuçlandı.

Mahkeme, Fırat’a fişleme yaparak ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle 1 yıl 21 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı.

Halen daha Boğazkale İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Fırat’ın karara itiraz ettiği belirtildi.

“YÖNETİCİLİK GÖREVİ ALINSIN”


Türk Eğitim-Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, 2014 yılında Oğuzlar ilçe milli eğitim müdürlüğü görevinde bulunan Mutu Fırat'ın öğretmenleri, hatta ilçede bulunan esnafı dahi fişlediği bir ajandasının bulunduğunu, o dönem ceza alması gerekirken bazı bürokratlar tarafından müdürün korunduğunu söyledi.

Mutu Fırat'ın halen Boğazkale İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yaptığına belirten Aydın,
şu ifadeleri kullandı:

* 2014 yılında Oğuzlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutu Fırat'ın farklı bir ilçeye ataması olmuştu.

* Bu arkadaş, kendisinden sonra gelecek olan Milli Eğitim Müdürüne, yardımcı olmak anlayışıyla, Oğuzların siyasi durumu dahil ilçede görev yapan eğitim çalışanlarını ve birçok üyemizi adeta fişlemişti.

* Türk Eğitim-Sen'e üye olan personel ve idarecilerin hemen hemen tamamını ‘güvenilmez, patavatsız, ölçüsüz, boş bırakmaya gelmez, pasif hareketsiz, süresi uzatılmamalı ve milliyetçi çizgisi vardır’ gibi sıfatlarla nitelendirirken Eğitim Bir-Sen'e üye olan personeli ise güvenilir olarak nitelendirmiş, hatta isimleri sendikaya bildirilmiş idareci olarak görevlendirilmeleri için liste yapmıştır.

İl Milli Eğitim müdürlüğü idari soruşturma yapmış, yöneticilik görevinden alınmasına karar verilmişti.

Fakat o dönemde birileri sahip çıkmış, ve yöneticilik görevini üzerinden almamışlardı. Bakalım şimdi de sahip çıkabilecek misiniz?

Türk Eğitim-Sen olarak böylesine ahlaksız ve vicdansız tavırlara kayıtsız kalmamız mümkün değildir. Derhal bu arkadaşın üzerinden yöneticilik görevi alınmalıdır.