Temmuz 2022 tarihinde kamuyu 12.117.091 TL zarara uğrattığı iddiası ile çeşitli idari cezalar verilerek yöneticilik görevi üzerinden alınan Nişantaşı Rüştü Uzel Meslek Lisesi eski müdüresi B.T.’na İstanbul İl Milli eğitim müdürlüğünün jesti..

2019 yılında aynı konuda yapılan soruşturmadan bakanlığın hiç ceza uygulamadan kapatığı dosyadan,müdür 2021 yılında savcılığa şikayet sonrası yapılan soruşturmadan görevinden alınarak Sarıyer ilçesinde bir meslek lisesine öğretmen olarak atanır. Soruşturma sürecinde dosyasının kapatılması için çok uğraş verilir.

Oluşan büyük kamu zararında ilçe milli eğitim müdürlüğünün hiçbir sorumluluğunun bulunmadğı sadece okul müdürü,okul aile birliği üyeleri ve işletenlere cezai yaptırım yapılmasının vicdani hesabını devletin üst makamlarına bırakıyoruz.

Nitekim İstanbul MEB yetkilileri öyle vicdan yapmış olacak ki müdürümüzün gönlünü almak istercesine İstanbul’un gözbebeği semtlerinden Beşiktaş ilçesindeki Proje okulu İSOV Dinçkök Mesleki ve Teknik Anadolu lisesine görevlendirmesini yaparlar.

Lakin okul müdürünün adı okulun web sitesinde bile yazılmaz !

MEB camiasında ikili ilişkileri dayanarak yapılan bu görevlendirme acaba ne kadar hukuki ne kadar vicdanidir.

Proje okulu Müdürlüğü’nün cevaplanması beklenen sorularımıza gelince;

1-Kimya teknolojisi alanında okulun norm kadro eksiği var mıdır?

2-Norm kadro eksiğiniz var ise ilçe ve il genelinde öğretmen ihtiyacı için duyuruya çıkılmış mıdır?

3-Duyuruya çıktı iseniz kariyer ve liyakat anlamında görevlendirdiniz kişiden daha iyi şartlara sahip olan hiçbir Öğretmen başvurusu olmamış mıdır?

Gelelim İstanbul il milli eğitim Müdürü levent Yazıcı’nın cevaplaması beklenen sorularımıza;

1-5 yıl boyunca Kamu zararı oluşturduğu iddiası ile görevden alınan müdürün bir proje okuluna görevlendirmesi ne kadar hukuki ve etiktir.

2-İlinizdeki proje okulu görevlendirmelerinizde Eş dost ahbap çavuş, parti ve sendika referansları ilgili mi yapıyorsunuz ? Mesela en son atanan müdür yardımcınız hangi vekilin kardeşi?

Yoksa kamu yararına kariyer ve liyakatli öğretmenlere öncelik mi veriyorsunuz?

3-Kamu zararı oluşturan ,taciz,evrakta sahtecilik vb.birçok iddia ile soruştur lan başka müdürleri devlet memurluğundan çıkarmaya varan dosyalar hazırlanırken ve kariyer liyakat sahibi bir çok kimya öğretmenin kul hakkına girmiş sayılmaz mısınız?

Dememiz O ki proje okulları artık proje olmaktan çıkmış ve olup biten her şey herkesin gözleri önünde ve bilgisi dahilindedir.

Tokatlı Yazar Şairimiz dediği gibi;

Siz yine bir kek yapın ..kek

Hep beraber gülek..

İstanbul Meb beyaz Melek,

Garibanları kekliyek!

Vesselam.,