Devlette makamları temsil etmek üzere görev almak hele bir de alnının akıyla olmuşsa büyük bir gururdur ve göğsünüzü gere gere mutlulukla duyurursunuz. Bu hem görev alan hem de görev veren için geçerlidir. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde geçen haftalarda kamuya açık  herkesin bildiği, devletin resmi sistemlerine işlenmiş atamalar yapıldı.76.maddeden işini layığıyla yapan(!!!) yıllardır topluma liderlik eden(!!!)

kişilere görev verildi. Bu görevde bu haberde olduğu gibi atama kararnamesi ile bazı basın sitelerinde haber yapıldı. Ne olduysa ondan sonra oldu. Bakanlıkta görev alanların atama kararnamelerini çarşaf çarşaf sosyal medyadan yayınladığı bu dönemde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, özellikle de İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Menderes Kaya bu haberden çok rahatsız olmuştur. Sadece savcılık ve müfettiş isteği ile elde edilecek bilgilerin peşine düşer. Kadın memurları çağırarak ellerinden telefonları alır. Markalarını ve içeriklerini kontrol etmek ister. Ne hikmetse çağrılanların hepsi aynı sendikaya mensubudur.

Şimdi buradan  İstanbul İl Milli Eğitim Müdürüne  sormak istiyoruz,

Yaptığınız atamalardan eminseniz kamuoyunun duymasından niye rahatsız oldunuz?

Bu atamalardaki  bazı kişilerin Müdür Yardımcınızla nasıl bir ilişkisi var, sizde liyakatin tanımı nedir?

Müdür yardımcınızla aynı akşam koridorlarda bağrışırken müfettişlikten gelme sıfatınızla mobbingin tanımını da sordunuz mu?

Yukarıda bahsettiğimiz uygulama hangi yasa ve kanun maddelerine dayandırılarak yapılmıştır?

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünde hukuk ve 657 sayılı kanun haricinde yasalar mı var, varsa kimin yasalarıdır?

Devlet Memurluğunda bir amirin beraber çalıştığı uhdesindeki memurlara ve çalışanlara herkesin ortasında alanen hakaret etmesi ,bağırabilmesi sizin izin verdiğiniz bir tasarruf mudur?

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü  ülkemizin en büyük ili olarak sizin nezdinizde Devlet temayüllerinin, nezaketin ,huzurlu çalışmanın merkezi olması gerekirken niye hep bu konularla hem de hep aynı şahıs üzerinden gündeme geliyor hiç düşündünüz mü?

kamudanajans