AJANSKAMU.NET

Ajanskamu-Özel Haber 

İstanbul Masal Okulu Projesi kapsamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kavramının öğrencilere, masallarla öğretmenler aracılığıyla anlatılacağına dair haberimize İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden açıklama geldi.

İlgili Haber: https://www.ajanskamu.net/haber/istanbul-memden-toplumsal-cinsiyet-esitligi-skandali-h103088.html 

Önce Sema MARAŞLI'nın sosyal medya hesabından dile getirdiği skandal ile ilgili MARAŞLI: 

Milli Eğitim, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği çalışmalarına son hız devam ediyor. Öğretmenlere, masallarla toplumsal cinsiyet eşitliğini, çocuklara nasıl empoze edeceklerinin eğitimini yapıyorlar. Akıllıca. Çocuk masal dinlediğini zannederken cinsiyet algısını bozmak @ziyaselcuk açıklaması yapmıştı. 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI'ya bu konuda açıklama yapması çağrısında bulunmuştuk. 

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü konu ile ilgili bir açıklama yaptı. 

İşte o açıklama:

İstanbul Masal Okulu'nda gerçekleştirilen 'Masal ve Kadın' (Toplumsal Cinsiyet) ile Masalda Motifler' başlıklı söyleşide, bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan ve son zamanlarda gündemde olan 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' konusu ele alınmamış , sadece masal anlatıcısı olarak anne, anneanne, babaanne rolleri üzerinden masal anlatıcılığı geleneği dile getirilmiştir. Türk aile yapısını güçlendirerek toplumsal yapının korunmasını sağlamak en önemli amaçlarımızdan birisidir. Bu konuda hassasiyetle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.