MEB'de köklü değişimlerin geleceğine dair haberleri  sitemizde siz değerli okurlarımıza aktarmıştık ve bu değişimler ile ilgili detayları haberler geldikçe aktarmaya devam edeceğimizi ifade etmiştik.

Öncelikle Bakan Ziya SELÇUK değişimler için okulların kapanacağı 2 Temmuz tarihi sonrasında düğmeye basacağını söyleyebiliriz.

Genel Müdürlerin , MEB'in son dönemlerde aldığı kararlar nedeniyle kapılar ardında Bakan Ziya Selçuk’u yüksek sesle eleştirdiği ve bu söylemlerden Bakan Ziya Selçuk’un rahatsız olduğuna dair kulis bilgilerin ardı arkası kesilmiyor.

Bu haberimizde MEB Genel Müdürlüklerine dair değişimleri gidecek ve yeni gelecek birkaç ismi paylaşacağız.

Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu'nun yerine Konya Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali BÜYÜK' ün geleceğine kesin gözü ile bakılıyor.

Konya İl Müdürü Seyit ALİ Büyük ‘ün yakın çevresine , MEB Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ile görüştüğünü görüşme sonrası Ankara'da ev bakarak hazırlıklara başladığı ifade etmiş.

MEB Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürü Ahmet Emre Bilgili yerine ise Genel müdürlükte, Daire Başkanı Tuba Korkmaz ismi ile Bakan Ziya Selçuk’un danışmanı İpek Coşkun ismi geçiyor bunlardan birinin Ahmet Emre Bilgili’nin yerine geleceğine kesin gözüyle bakılıyor.

İstanbul İl Müdürü Levent Yazıcı'nın Bakanlıkta bir genel müdürlüğe atanacağı kesin ama şu ana kadar hangi genel müdürlüğüne atanacağına karar verilemedi.

MEB'de bu değişimler dışında sitemize ulaşan bilgileri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz..

mebpersonel