LGS sınavının sona ermesiyle birlikte MEB'de değişimler için düğmeye basıldı. Öncelikle daha önceki haberlerimizde MEB Bakan Yardımcılarına dair yapılacak değişiklikleri yazmıştık. Konu ile ilgili haberimizi sitemizde bulabilirsiniz.

LGS sınavının bitmesiyle birlikte öncelikle hakkında bir çok soruşturma bulunan Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE görevden alınarak yerine Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Emre ÇAY atanmıştı.

LGS sonrası ise bir başka değişiklik ise Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğünde oldu. İl Müdürü Ömer YILMAZ yerelde kendisine yapılan baskılardan sonra bakanlıktan gerekli desteği göremediği için istifa etti bu konuya dair ayrıntıları ise daha sonraki haberlerimizde bulabileceksiniz.

1) İZMİR

İl Milli Eğitim Müdürlükleri değişikliği konusuna dönecek olursak kamuoyunda Personel Genel Müdürlüğünde ismi geçen İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer YAHŞİ, tıpkı Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin TÖRE gibi hakkında bir çok soruşturma ve iddia bulunan ve uzun zamandır görevden alınması planlanan fakat bir türlü görevden alınamayan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’nin bu sefer görevden alınmasına kesin gözüyle bakılıyor ve bu görevden alınma ile kadro alamayan Personel Genel Müdürü Ömer İnan'a kadro yolunun açılması planlanıyor.

2) MERSİN

Yerelde yetkili sendika ile bir çok sorunu olan ve bu sorunların sürekli kamuoyunda yer almasında rahatsız olan Bakan Ziya Selçuk'un sendikanın da bu isteğini yerine getirme adına Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca konusunda kararlı olduğu ve güçlü bir lobisi bulunan Adem Koca konusunda bu sefer bir tasarruf kullanarak kısa bir süre içerisinde bu değişikliği yapmayı planlanıyor.

3) SAMSUN

Uzun zamandır Samsun İl Milli Eğitim Müdürü görevini yürüten Coşkun Esen’in Milletvekilleri başta olmak üzere yerelde desteğinin olmadığı biliniyor. Coşkun Esen yerine ise mevcut İstanbul İlçe Milli Eğitim Müdürlerinden birinin atanması bekleniyor.

4) NEVŞEHİR

Koltuğu sallantıda olan bir isim ise Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat DEMİR .

5) BATMAN

Hakkari il milli eğitim müdürlüğünden Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Mahmut KURTARAN ismi de görevden alınması beklenen isimlerden Mahmut KURTARAN yerine ise yerelden bir ismin verilmesi planlanıyor.

6) SİNOP

Bakan Ziya Selçuk'un, Sinop İl Müdürü Ercan Yıldız’ın Kemal KILIÇDAROĞLU aleyhinde yaptığı açıklamalar ile gündeme gelmesinden rahatsız olduğu ve Ercan Yıldız’ın eski Müsteşar Yusuf Tekin’e olan yakınlığından ötürü görevden almayı planlamaktadır.

7) AYDIN

Özellikle yerelde bürokrasi ile uyumlu çalışmadığı yönünde haberler ile gündeme gelen İl Müdürü Seyfullah Okumuş’ unda görevden alınması bekleniyor

8) AKSARAY

Uzun zamandır Aksaray'da görev yapan Hacı Ömer KARTAL'ın MEB tarafından görevden alınarak başka bir ilde değerlendirilmesi bekleniyor.

mebpersonel