Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol kılavuzu kapsamında gerekli şartları sağlayan okullara “Okulum Temiz” belgeleri verilmeye başlandı.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Bakanlığın yeni uygulaması olan Koronavirüs tedbirleri ve vürsle mcadele çalışmaları kapsamında en öndeki illlerden biri olarak Okulum Temiz çalışmalarına başladı. 

Kısa sürede Bakanlığın belirlediği şartları yerine getiren okullara belgeler verilmeye başlandı. 

Kocaeli Milli Eğitimden yapılan açıklamada ilk belgenin verildiği ifade edildi. 

Çok kısa süre içerisinde MEB'in belirlediği kriterleri yerine getirerek belge almaya hak kazanan okullara Kocaeli MEM tarafından belgeler verilmeye başlandı.

İlk belge törenle İSU Anaoakulu idarecilerine, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK tarafından bizzat verildi. 

Kocaeli'de 2020-2021 eğitim öğretim yılında 14 yeni okul kazandıran İl Milli Eğitim Müdürü ÇELİK, depreme karşı bir çok okulun yenilenmesi ve güçlendirilmesi çalışmaları ile de Kocaeli'de büyük bir çalışmaya imza attı. 

Koronavirüsle mücadle kapsamında bir çok okulda hazırlıki denetim ve iyilştirme çalışmaları da İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim ÇELİK tarafından yakından takip ediliyor.