İyi Parti Adana milletvekili İsmail KONCUK’un gündeme getirdiği İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki  yolsuzluk iddiaları ile ilgili Koncuk’tan yeni açıklama geldi.

İl Müdürü yaptığı dün yaptığı açıklamada ‘bana herhangi bir ceza tevdi edilmedi” demişti.

İşte İsmail KONCUK’un yolsuzluk iddialarının odağındaki isim olan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı o açıklama:

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’ye, kurum parasıyla, ailesini tatile göndermek suçlamasından, müfettişlerce, kademe ilerleme cezası, görevden alınma, suç duyurusu ayrıca kınama cezası teklif edildiği ancak kınama cezasının İzmir Valiliğince uygulanmadığı bilgisi geliyor.

Ömer Yahşi’ye teklif edilen kademe ilerleme cezası teklifinin ise, MEB Merkez Disiplin Kurulunca onayladığı ancak cezayı Sn Ziya Selçuk’un reddettiği de bana iletilen bilgiler içerisindedir. Sn Selçuk Merkez Disiplin Kurulu kararını neden uygulatmamıştır?

Ömer Yahşi suçsuz ise, bunu belirleyecek olan müfettişlerdir. Soruşturmada hata varsa, Ömer Yahşi, buna karşı idare mahkemesine dava açmalıydı. Ancak, cezalar sümen altı edildiği için buna da gerek kalmamıştır.Anlaşılan o ki, MEB Ömer Yahşi dosyasını kapatmak istemiştir. Yazık!

Bu koruma kalkanının sebebi, Ömer Yahşi’nin İlim Yayma Cemiyeti İstanbul Kadıköy eski Başkanı olması mıdır?

Müfettişlerce tespitli suçlara rağmen kınama bile verilmeyen Ömer Yahşi’nin kim tarafından korunduğunu sormayalım mı?

Soruşturmayı yapan müfettişlere ceza verilirse şaşırmayacağım!

İsmail KONCUK

Adana Milletvekili