Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs önlemleri kapsamında başlayacak eğitim hakkında açıklamalarda bulundu.

Sürecin başlangıcından itibaren Sağlık Bakanlığı ile koordineli bir şekilde Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine göre okulların durumunu şekillendirdiklerini kaydeden Selçuk “ Salgının seyrine göre Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda ve mümkün olan en kısa sürede diğer sınıf düzeylerinde de kademeli olarak yüz yüze eğitime geçmeyi planlıyoruz."

Son Dakika Gelişmesi Okullar Açılacak mı? Sorusunun cevabı belli oldu. 

Günlerdir merak edilen Okullar Açılacak mı? sorusunun cevabı yakında açıklanacak. Okullar açıalcak mı? 2.sınıflar okula gidecek mi ? 8.sınıflar okula gidecek mi? 9.sınıflar okula gidecek mi? 12.sınıflar okula gidecek mi? gibi bir çok sorunun cevabı Ajanskamu.net haberimizde 

Okulların Kademeli Olarak Açılması MEBin gündeminde.

Milli Eğitim müdürlükleri ve okulların üst düzeyde tedbirler aldığı okulların açılacakmış  gibi  tüm hazırlıklar devam ediyor. 

Okulalrda okulum temiz, bilgilendirme broşürleri, ateş ölçerler, dezenfektanlar, maskeler üst düzeyde her türlü tedir alınıyor.

Okullara bu hafta içerisinde İşkur temizlik ve güvenlik peroneli görevlendirmeleri de yapılıyor. Bu görevliler 1 Ekimde göreve başlayacaklar. 

MEB öğrencilerin haftada bir gün kademeli olarak okulları açmaya hazırlanıyor. 

Geçtiğimiz günlerde TED Başkanı Selçuk PEHLİVANOĞLU da Mİlli Eğitim bakanlığına Okulların kademeli olarak açılması çağrısında bulunumuştu. ( Haber İçin TIKLAYINIZ )

Yüzyüze eğitimin başladığı bu hafta içinde Anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerinin haftada bir gün okula gelmesinin ardından MEB aynı uygulamayı kademeli olarak 2..sınıflar. 3. sınıflar.5.sınıflar 8.sınıflar. 9.sınıflar ve 12.sınıflar şeklinde genişletmesi bekleniyor.

MEB bu hafta içinde yaşanan aksaklıkları ve gidişatı tespit edip önlemleri aldıktan sonra vaka sayılarını da göz önünde bulundurarak Bilim kurulunun ve Cumhurbaşkanın da onaylaması halinde okullara kademeli olarak geçişin önünü açacak.

Nihai kararı Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

Kararın 12 Ekimde açıklanması bekleniyor. 

Okullar açılacak mı? Okullar açılırsa hangi sınıflar nasıl gidecekOkullar açılırsa dersler nasıl olacak? gibi bir çok konuda MEBin yol haritası hazır.

Okulların kademeli açılması halinde planlama ise şu şekilde gerçekleşecek:

Öğrenciler sadece bir gün okula gelecek.

Veliler istemezse öğrencileri okula göndermeyecek. 

Kronik rahatsızlığı olanlar okula gelemeyecek.

Okullarda kantin hizmeti olmayacak.

Öğrencilere kıyafet ve üniforma şartı konmayacak.

Yoklama alınmayacak. 

Gelmeyen ööğrenciler yok yazılmayacak. 

Servis hizmeti covid-19 tedbirlerine göre sadece bir gün verilecek. 

Kronik rahatsızlığı olan öğretmenler derslere girmeyecek.

Hazırlanan ders programına göre  öğreciler hangi gün derse geliyorsa o gündeki dersler okulda görülecek.