Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz pazar günü 1 milyonu aşkın adayın katıldığı Liselere Geçiş Sınavı(LGS) gerçekleştirildi.

LGS'nin sona ermesinden hemen sonra öğrenciler, veliler ve eğitimciler başta olmak üzere yapılan sınavın oldukça zor oluşu ve salgın şartlarında özellikle matematik dersinde adaylara yöneltilen sorular iptal istemini beraberinde getirdi.

Yaklaşık üç dönemdir salgın şartlarıyla birlikte EBA TV ve uzaktan eğitim yoluyla eğitim öğretime devam etmeye çalışan öğrencilerle cihaz ve internet bağlantısı olmadığı için eğitim öğretimine ara vermek zorunda kalan öğrencilere bu kadar zor sınav yapılması eğitimde fırsat eşitliğini yerle bir etmiştir.

Gelecek eğitim öğretim döneminde liselere başlayacak 8. sınıf öğrencileri, veliler ve eğitimcilerin büyük kısmı LGS'nin iptal edilmesini istiyor. Sosyal medyada büyük tepkilerin hedefinde bulunan sınavın iptal edilip edilmeyeceğine Milli Eğitim Bakanlığı karar verecek.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevini yürüten Dr. Sadri Şensoy da eleştirilen hedefi haline geldi.

2018 yılından beri genel müdürlük görevini yürüten Şensoy'un Hacettepe Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden(Kaynak:MEB) mezun olması, ölçme ve değerlendirme konusunda eğitimi bulunmamasına rağmen MEB'de bu görevin en üst düzey kişisi olması eleştirilerin başlıca sebebini oluşturdu.

Mağdur olan öğrenciler, sınavın iptal edilmesini beklerken gözler MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Sadri Şensoy ile Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'a çevrildi.

Mebpersonel