MEB'de mazeretle görevden çekilen öğretmenler, 5 yıldır geri dönüş bekliyorlar.

Ajans Kamu adresimize sorunlarını ileten mağdur öğretmenlerin taleplerini aynen aktarıyoruz;

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde kadrolu öğretmen olarak çalışırken mazeret belirtip görevden çekilme hakkını kullanan öğretmenler iki kere memuriyete geri dönme hakları varken bu hakları 5 yıldır verilmemektedir. DMK'nin ilgili maddelerine güvenerek istifa edip geri dönüş bekleyen öğretmenlere sözleşmeli alım bahane gösterilerek atamanın yapılmadığı söylenmektedir.Halbuki Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurum bu atama şeklini eski çalışanlarına sahip çıkarak yakın zamanlarda birçok kez yapmıştır.Kanunlara güvenip çeşitli ailevî nedenlerle istifa etmek zorunda kalan ve şimdi mağdur edilen istifa dönüşü bekleyen tecrübeli ve sayıca da çok az olan öğretmenler MEB bürokratlarından yeniden atama duyurusunu beklemekteler.

Atama usulleri

MADDE 6 – (1) Öğretmen kadrolarına atama usulleri şunlardır:

a) İlk atama,

b) Yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama,

c) Millî sporcuların ataması,

ç) Engellilerin ataması.

(2) Başvurularda; ilk atama, yeniden atama veya kurumlar arası yeniden atama usullerinden yalnızca biri tercih edilebilir.

Yeniden atama ve kurumlar arası yeniden atama

MADDE 8 – (1) Devlet memurluğundan ayrılmış olanlar, daha önce eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadroda adaylıklarının kaldırılmış olması şartıyla, öğretmen olarak atanmak üzere yeniden atama kapsamında başvurabilir.

(2) Devlet üniversitelerinde en az iki yıl öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzman olarak görev yaptıktan sonra bu görevlerden ayrılanlar, mezun oldukları alanların Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olması şartıyla, öğretmen olarak atanmak üzere yeniden atama kapsamında başvurabilir.

(3) Kamu kurum ve kuruluşlarında hâlen görev yapmakta olanlar, daha önce eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadroda adaylıklarının kaldırılmış olması şartıyla, öğretmen olarak atanmak üzere kurumlar arası yeniden atama kapsamında başvurabilir.

(4) Devlet üniversitelerinde hâlen görev yapmakta olanlardan en az iki yıl öğretim üyesi, öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi ve uzman olarak görev yapmış olanlar, mezun oldukları alanların Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olması şartıyla, öğretmen olarak atanmak üzere kurumlar arası yeniden atama kapsamında başvurabilir.

Kontenjanların belirlenmesi

MADDE 11- (1) Atama izni verilen öğretmen kadrolarının en fazla %1’i yeniden atamada kullanılır.

Duyuru, başvuru ve tercihler

MADDE 12- 

Öğretmenlikten ayrılmış olanlar;

a) Bakanlıkça en son düzenlenen atama kararnamelerinde belirtilen alana atanabilecektir.

Gördüğünüz üzere öğretmenler için istifa dönüşü yeniden atama mevcut mevzuatta yer alıyor ama 5 yıldır uygulanmıyor...

Mağduriyetimizin bir an evvel giderilmesi hususunda sesimiz olursanız seviniriz. 

AJANS KAMU - ÖZEL HABER