Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Köy Enstitüsülerinin kuruluş yıl dönemi olan 17 Nisan tarihi nedeniyle twiteer adresinden  "yaparak , yaşayarak güçlüklerle başa çıkmayı öğreten bir eğitim anlayışı sunan Köy Enstitüsü modeli her türlü siyasi tartışmanın dışında, ortaya koyduğu pedagojik yaklaşımla iz bırakmıştır. Kuruluşunun 80. yılında emeği geçenlere rahmet ve minnetle…" paylaşımıyla emeği geçenleri rahmet ve minnetle anmıştı.

Köy Enstitülerine dair Bakana bir eleştiri Eğitim Bir Sen ve Memur Sen Başkanı Ali Yalçın'dan gelmişti.

Genel Başkan Ali Yalçın Necip Fazıl Kısakürek'in Köy Enstitülerine dair sözünü paylaraşarak Köy Enstütülerine methiyler dizmek ve aşırı minnet duymak gib bir ezikliğimiz olmadı ve olmayacak diyerek paylaşım yaptı .

Ali Yalçın'ın  O Tweeti.

Üstad Necip Fazıl’ın “Anadolu çocuğunun ruh mezbahasıdır” diye nitelediği, amacın; ‘komünist anlayışın kurulması için girişilen bir hareket’ olduğunu kaydettiği ‘Köy Enstitüleri’ni göklere çıkarmak, methiyeler dizmek ve aşırı minnet duymak gibi bir ezikliğimiz olmadı/olmayacak.

Bu paylaşım bir nevi başta Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk olmak üzere  Köy Enstitülerine dair minnet duyanları, kendi gözlerinde bir eziklik olarak gördüklerine dair  bir beyan olmuştu.

Bu konuda bu gelişmeler olurken Bakan Ziya SELÇUK'a en yakın isimlerden olan Basın Müşaviri Ubeydullah YENER'de  ALİ YALÇIN'Iın twietirien cevap olarak "Köy Enstitüleri içimize sokulmuş hançerlerden sadece birisidir." yazan bir kullanıcının paylaşmını begendi.

MEB Basın Müşaviri bu begeni ile adeta  Köy Enstitüleri konusunda Bakan Ziya SELÇUK ile aynı düşüncede olmadığını açıkça ifade etmiştir.

İşte o paylaşımlar..

mebpersonel