Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen dışındaki kadrolarda çalışan personeller ise beş yıldır bu sınavın yapılmasını beklemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının sesine kulak vermeli, çalışanların bu haklı beklentisini karşılamak adına unvan değişikliği sınav tarihini belirleyerek sınav duyurusunu yayınlamalıdır.

En son yapılan sınavın beş yıl önce yapıldığı dikkate alındığında bu sınavın yapılmaması gelecek planlamasını bu sınavlara bağlayan personelleri her geçen gün mağdur etmektedir. Devlet memurlarının öğrenimlerine göre hak ettikleri unvanlarda görev yapmak istemeleri en doğal hakları olup personel verimliliği açısından da devlet memurlarının istedikleri unvanlarda çalışmaları için gereken kolaylığın sağlanması gerektiği unutulmamalıdır. 

Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde öğretmen dışındaki kadrolarda görev yapan personellerin haklı beklentilerinin karşılanması adına unvan değişikliği sınav tarihinin belirlenerek, sınav duyurusunun ivedilikle yapılmasını talep ettik.