ÇARPIK GELİR TABLOSU DÜZELTİLMELİ

Geçen hafta aşağıdaki yazıyı bir tablo ekleyerek yayınlamıştım. Yazının virgülüne dokumadan, tablonun da ilk üç sütununu yeniden yayınlayarak iddiamı ısrarla kamuoyunun dikkatine sunuyorum.

Tablodaki bütün bilgiler gerçek kişilere ait bilgilerdir. Ekim ayına aittir. Birçok değişkene bağlı olarak hesaplanan maaşlarımız ve ek derslerimizin üzerine, kurslar, uzman ve başöğretmenlik gibi eklenecek yeni kalemlerle, en düşük gelirli öğretmenle en yüksek gelirli öğretmen arasında iki buçuk kat fark olacak, bu çarpıklık düzeltilsin, bu zor dönemde aşağıdaki grup yukarı çekilsin diye öneriler sunuyorum.

Öğretmen maaşları yeterli demiyorum, herkes ek ders veya DYK alıyor demiyorum. Yeni başlayan sözleşmeli öğretmen arkadaşımız on üç bin lira maaş alıyor demiyorum. Çok mu zor DYK almayan branşın kendi hesabını yaparak bir kanaate ulaşması?

Peki, bazı art niyetli özel görevlilerin anlamakta zorlandığı sütunları çıkardım. Şimdi herkes hesabı kendi maaş, ek ders, kurs, uzman veya başöğretmenlik durumuna göre hesaplasın ve kıyas yapsın. Yine de tablodaki çarpıklığı göremeyip, her şey çok güzel ve adil diyorsanız ve bu durumdan memnunsanız, benim de söyleyecek başkaca bir sözüm yoktur.

Ancak ben biliyor ve görüyorum ki bu tablo eşyanın tabiatına aykırıdır. Adil değildir, düzeltilmelidir. Bu ekonomik şartlarda aşağıdaki grup yukarı çekilsin demek bir sendikacının öncelikle söylemesi gereken sözdür. Bu tablo yılbaşından sonra daha da çarpık hale gelecektir.

Değerli öğretmenlerim; trollere, bindirilmiş kıtalara, merdiven altı sendikaların ağzı ve ayarı bozuk temsilcilerine değil bize kulak verin. Birilerinin sizi yanlış yönlendirmesine izin vermeyin. Yazılarımızı kendi mantık süzgecinizden geçirin ve bunların yapmaya çalıştıklarını görün ne olur?

Talat YAVUZ
Memur Sen İstanbul İl Başkanı