T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Ortaöğretim Genel Müdürlüğü

Sayı : E-71287530-245.04.01-20960712 19.02.2021
Konu : 2021 Ocak Ayı Öğrenci Harçlıkları
................... VALİLİĞİNE
(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği.
b) Millî Eğitim Bakanlığı ile PTTBank Arasında Yatılı veya Burslu Öğrencilere Yapılacak Ödemelere Dair İşbirliği Protokolü.

PTTBank ile Bakanlığımız arasında imzalanan yatılı ve burslu öğrencilere yapılan ödemelerin banka kanalıyla yapılmasını içeren protokol gereği 2021 yılı Şubat ayından itibaren yatılı öğrencilerin harçlıklarının banka kanalıyla ödenmesine başlanmıştır. Böylelikle pandemi döneminde yüz yüze eğitime
ara verildiğinden yatılı öğrencilerin sosyal hakkı olan harçlıklarına daha kolay ve düzenli olarak bulundukları yere en yakın PTTBanktan erişimleri sağlanmıştır.

Yatılı öğrenciye yapılacak ödemelerin herhangi bir kesinti (kart, kart basımı, kart aidatı, ilk veriliş, yenileme, değiştirme ve hesap işletim ücreti vb.) yapılmadan ulaştırılabilmesi için pansiyonlu
okullarda barınan parasız yatılı öğrencilerin PTTBank şubelerinden kartlarını temin etmeleri gerekmektedir.

Bilgilerinizi ve ilinizdeki Genel Müdürlüğümüze bağlı parasız yatılı öğrencisi bulunan tüm okul müdürlüklerinin bilgilendirmesi hususunda gereğini rica ederim.

Cengiz METE
Genel Müdür

Dağıtım :
B Planı