MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü "Öğrenci Taşıma Uygulaması" konulu resmi yazıyı 81 il müdürlüğüne göndererek öğrenci aşıma hizmeti alımı ihalelerinde yeterli sayıda taşımacı bulunamadığından Yönetmelikler çerçevesinde Valiliklerce belirlenebileceğini ifade etti.

İşte o yazı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı : E-83068516-140-62566957 02.11.2022

Konu : Öğrenci Taşıma Uygulaması

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi : T.C. Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı (Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü)’nın bila tarihli ve E-21428676-215.99[215.99]-739810 sayılı yazısı.

T.C. Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığının (Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü) İlgi’de kayıtlı yazısında, Bakanlığımızca yürütülen Öğrenci Taşıma Uygulaması kapsamında il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince gerçekleştirilen taşıma hizmeti alımı ihalelerinde yeterli sayıda taşımacı bulunamadığı, mevcut taşımacıların ise öğrenci taşıma uygulamasına yeteri kadar hazır olmadıkları, bu hususun ise Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği çerçevesinde yürütülen faaliyetlerde aksamalara sebep olabileceği gibi, mağduriyetlere de yol açabileceği belirtilmiştir.

Bu itibarla; atıl kapasitenin önlenmesi ile kamu yararı gözetilerek, Millî Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği'ne göre yürütülen faaliyetlerde herhangi bir aksamaya mahal verilmemesi amacıyla; büyükşehir olmayan illerde, taşıma yoluyla eğitimden faydalanacaklar için gerçekleştirilecek faaliyetlerde, taşımacı firmalardan aranacak yetki belgesi ile bu firmaların çalışma usul ve esaslarının 2023 – 2024 eğitim ve öğretim yılı başlangıcına kadar, yukarıda zikredilen Yönetmelikler çerçevesinde Valiliklerce belirlenmesi hususu, T.C. Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığının 31.10.2022 tarih ve 726327 sayılı Bakanlık Makam Oluru ile uygun görülmüş olup, ilişikte gönderilmiştir.

Bilgilerini ve gereğini rica ederim.

Levent ÖZİL Bakan a. Genel Müdür