Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, 20'nci Milli Eğitim Şurası'nda alınan tavsiye kararlarının, uygulanan eğitim politikalarıyla hayata geçirilmesine yönelik ikinci rapor yayımlandı. Rapor, "meb.gov.tr" adresinde erişime açıldı.

1-3 Aralık 2021'de toplanan 20'nci Milli Eğitim Şurası'nda "Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği", "Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi" ve "Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi" temaları ele alınmış, Bakan Özer'in başkanlık ettiği Genel Kurula getirilen 124 maddenin 107'si oy birliği, 17'si ise oy çokluğu ile kabul edilmişti. 4 önerinin 2'si oy çokluğu, 2'si oy birliği ile kabul edilmiş, böylece büyük bir çoğunluğu oy birliği ile kabul edilen 128 tavsiye kararı ortaya çıkmıştı.

6 Mart 2022’de yayımlanan ilk raporda MEB’in 3 Aralık 2021 ile 3 Mart 2022 arasındaki üç aylık döneme 57 farklı tavsiye kararı ile ilişkili adımlar attığı saptanmıştı. 3 Mart ile 3 Haziran 2022 arasındaki ikinci üç aylık dönemi kapsayan raporla ilgili Bakan Özer şunları söyledi: “İlk üç ayda başlatılan çalışmaların ikinci üç ayda daha da derinleştiği, Türkiye sathına daha fazla yayıldığı ve sahada karşılık gördüğünü gösterdi. Diğer taraftan uyumlu adımların atıldığı tavsiye kararı sayısı da 57’den 62’ye çıktı. Böylece ikinci üç aylık dönemde atılan adımların tavsiye kararlarının ortaya koyduğu mutabakat zemini ile uyumu arttı. MEB’in politika adımları ile tavsiye kararları arasındaki uyumun zamanla artması, eğitim politikalarında ortak görüşlerin dikkate alındığını gösterdi."

AYDINLIK