Milli Eğitim Bakanlığı günlerdir liselerde eğitim gören öğrencilerin heyecanla ve merakla beklediği sorulara bu akşam cevap verdi.

Peki MEB sınavları niçin iptal etmedi de öğrencilerin seçimine bıraktı?

Milli Eğitim Bakanlığı Bu akşam yaptığı açıklamayla Lİselerde sınavları iptal etmedi ancak öğrencilerin seçimine bıraktı. İsteyen öğrenciler sınavlara girecek isteyen sınavlara girmeyecek. 

MEB başlangıçta birinci önemde olduğu gibi sınavaları yapmakta kararlı idi. Ancak öğrencielrden gelen yoğun tepki ve baskılar neticesinde sınavları iptal etmese de girme zorunluluğunu ortadan kaldırdı. 

İsteyen öğrenciler 1. dönem notlarını yeterli görerek sınavalara girmeyeeck ve  yıl sonu puanı oluşacak . İsteyenler ise sınavlara girecek sınava girse de sınav notu düşük gelirse dilerse birinci dönem notununun geçerli olmasını isteyebilecek. 

MEB'in bu kararı almasındaki en büyük etken mevcut yönetmelikler ve oluşabilecek hukuki sorunlar oldu. 

MEB eğer bu ercihi yapmadan sınavları iptal etse idi bir dönem notuna göre yıl sonu puanı oluşacak ve MEB öğrencielre ikinci bir şans vermemiş olacaktı. Bu durum hukuki olarak sakıncalı idi. Çünkü açılabilecek milyonlarca davayı MEB göze alamazdı. 

Davaların önüne geçeeck bir iptal kararı en iyi bu şekilde alınabilirdi. alındı da 

MEB şimdi bunu tercihe bağlı kılarak açılacak davaların önüne geçti. 
 

Peki şimdi ne olacak?

.MEB detaylı bir resmi yazı yayınlayacak ve tüm sorulara açıklama getirecek. 

Ama olan okul idarelerine oldu. Okul idarelerini  çok çetrefilli bir yıl sonu bekliyor. 

Sınava girenler, girmeyenler, girenlerden notlarını beğenmeyenler, performanslar vs vs vs 

Allah idarecilerin yardımcısı olsun.

MEB alınan bu kararla Öğrenci ve velilerden gelen talepleri yerine getirdi ancak diğer yandan işleyiş açısından büyük bir sorun yumağı ortaya çıktı. 

Ortaya çıkacak sorunları zaman içerisinde sitemizden duyuracağız. 

Ajanskamu-Özel Haber