MEB Personel Genel Müdüründen Görevde Yükseleme Yönetmeliğinde Yapılacak Değişiklilik ile ilgili öneml, açıklamalar;

 MEB Personel Genel Müdürü Hamza AYDOĞDU:Görevde yükselmede Okul müdürü ve şube müdürü ana arterler olacaktır.

Hamza Aydoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak, Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte değişiklik yaptıklarını, düzenlemenin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından onaylandığını en kısa sürede Resmi Gazete'de yayımlanmasını beklediklerini söyledi.

Görevde Yükselme Yönetmeliği'nde, okul müdürlüğü, ilçe ve il milli eğitim müdürlüğü ile daha üst görevler için kariyer ve liyakati esas alan düzenlemelere gidildiğini belirten Aydoğdu, kademeler arasındaki geçişlerin sistemli hale  getirildiğini söyledi.

Görevde yükselmeye yönelik çerçeve yönetmelikte ilçe müdürlüğü ve şube müdürlüğü görevlerine atamaların sınavla gerçekleştirileceğinin belirtildiğini anımsatan Aydoğdu, "Okul müdür yardımcılığı, okul müdürlüğü ve şube müdürlüğü görevine atamalar sınavla gerçekleştirildiği için kariyer basamaklarını çıkarken sınavla atanılan/görevlendirilen okul müdür yardımcısı, okul müdürü ve şube müdürü ana arterler olacaktır. Bundan sonra da unvanlar arası geçişte, kendi birikimine güvenen öğretmenlerimiz yukarıya doğru kariyerlerine devam edebilecektir." diye konuştu.

Yönetmeliğin bir yandan alandaki öğretmen ve yöneticiler diğer yandan da akademisyenlerin katılımıyla tüm paydaşların görüşleri alınarak hazırlandığını vurgulayan Aydoğdu, düzenlemenin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un göreve geldiği günden bu yana üzerinde vurgu yaptığı liyakat ve kariyer esasına göre yapıldığının altını çizdi.

Hamza Aydoğdu, "Öğretmenler artık gerekli yeterlikleri sağladıktan sonra şube müdürü, ilçe milli eğitim müdürü, il müdür yardımcısı, il milli eğitim müdürü olabilecek." ifadesini kullandı.