2022 de öğretmenlere MEB Şube Müdürlüğü Sınavı olacak mı? ÖSYM tarafından yayımlanan 2022 yılı sınav takviminde eğitim kurumlarına yönetici seçme sınav tarihi belli olmuştu. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 1 Nisan 2018’den beri sınav yapılmadığını ve bu nedenle yüzlerce şube müdürünün görevlendirme çalıştığını söyledi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 1 Nisan 2018’den beri sınav yapılmadığı için yüzlerce şube müdürü görevlendirme ile çalıştığını söyleyerek, bu görevlendirmelerin büyük çoğunluğunun mensubiyetler üzerinden gerçekleştirildiğini bildirdi.

Türk Eğitim-Sen’in 25 Ekim 2021 tarihinde MEB’e yazılı başvuruda bulunarak şube müdürlüğü sınavı yapılmasını istediğini hatırlatan Geylan, “Eğitim yönetiminin liyakat esasına göre tayin edilmesi elzemdir. Dolayısıyla MEB’in bir an önce şube Müdürlüğü sınavını yaparak KADROLU ŞUBE MÜDÜRÜ atamasını gerçekleştirmesini istiyoruz” dedi.

Geylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “ ÖSYM 2022 sınav takvimini yayınladı.

Daha önce MEB’e yazılı başvuruda bulunarak şube müdürlüğü sınavı yapılmasını istemiştik. 1 Nisan 2018’den beri sınav yapılmadığı için yüzlerce şube müdürü GÖREVLENDİRME ile çalışmaktadır. Maalesef söz konusu bu görevlendirmelerin büyük çoğunluğu da mensubiyetler üzerinden gerçekleştirilmiştir. Eğitim yönetiminin liyakat esasına göre tayin edilmesi elzemdir. Dolayısıyla MEB’in bir an önce şube müdürlüğü sınavını yaparak KADROLU ŞUBE MÜDÜRÜ atamasını gerçekleştirmesini istiyoruz