Belirlenen miktara ek olarak bazı özel okulların yemek, servis, kitap ve üniforma gibi yan hizmetlere uyguladığı zam oranları velilerin tepkisine neden olurken, veliler MEB’e denetim çağrısında bulunarak uygulamaların kontrol edilmesi gerektiğini ifade ediyor.

“TAVAN ZAM DAHA BÜYÜK ZAMLARIN ÖNÜNÜ AÇTI”

Velilerin derdinin çocuklarının eğitimlerinin devam ettirmek olduğunu ifade eden Özel Okul Velileri Platformu Başkanı Özgür Özkan, uygulanacak tavan zam miktarının dahi velilerin belini büktüğüne dikkat çekerek, “Bakanlık tavan zam miktarını sınırladı ancak belirlenen sınır ile birlikte yan hizmetlerin fiyatları yükselerek velilerin sırtına yük bindirildi. Uygulamaya konulan tavan zammı bırakın yarar getirmeyi veliye daha büyük zamlar uygulanmasının önünü açtı. Millî Eğitim Bakanlığı, tavan zam harici uygulamaları önlemeli, yönetmeliği ve tavan zammın delinmesine yönelik adımların önüne geçmelidir” diye konuştu.

Yusuf Tekin İçin Nihai Karar Yusuf Tekin İçin Nihai Karar

“YAN HİZMETLERDEN ALINAN ÜCRETLERİ VELİLER NASIL KARŞILASIN?”

Velilerin geçmişte daha rahat bir şekilde çocuklarının eğitimini karşılayabildiğinin altını çizen Özkan, okulların yemek gibi yan hizmetlerde uyguladığı tarife ile velilerin ekonomik koşullarına aykırı olduğunu belirterek, “Veliler 4 yıl önce gelirinin yüzde 30'uyla karşılayabildiği özel okul ücretini şimdiki gelirinin yüzde 30'uyla karşılamaya devam etmek istemektedir. Örneğin yemek ücreti konusunda yemek şirketleri günlük en yüksek 50-70 TL yemek bedeli aldığını ifade etmekte. Bazı okulların ise velilerden istediği günlük 200-300 TL civarında. Kitap ücretlerinden yüzde 100, yemekten yüzde 100, üniformalardan yüzde 100 kazanç elde etmeye çalışılırken bunu hangi veli karşılayabilir” ifadelerini kullandı.

Mehmet Fahri ÖZKAN / Milli Gazete