İşte Öğretici'nini o açıklamaları: 

12 Ekim Pazartesi itibariyle okul öncesi ve ilkokul 1. sınıfların yanı sıra tüm ilkokul kademeleri, ortaokul 8. sınıf, lise hazırlık, 12. sınıflar, tüm özel eğitim öğrencileri ile köy okullarındaki tüm kademeler de yüz yüze eğitime başlıyor.

Seyreltilmiş ve uzaktan eğitim ile tamamlanacak olan bu sistemde her sınıf için yüz yüze verilecek ders saatleri yayınlanmış ve yüz yüze verilemeyen diğer derslerin uzaktan eğitim yoluyla tamamlanması istenmiştir.

Ancak bu yazılar kafa karışıklıklarını gidermemiş,her il-ilçe hatta okuldan farklı uygulama örneklerini ortaya koymuştur.Aynı zamanda seyreltilerek başlayan yüz yüze eğitimde sınıflar ikiye bölündüğü için öğretmenler aynı konuyu hem ilk gruba hem de ikinci gruba anlatacaklardır.

Dolayısı ile müfredattaki kazanımlar bu durumda yetişmeyecektir. Bu sorunun çözümü için müfredatın yeni duruma göre seyreltilmesi gerekmektedir.

Ortaöğretim öğrencilerinin ders programlarına bakıldığında öğle arası olmadan 8 saat aralıksız ders işleneceği görülmektedir. Her ne kadar ders süreleri 30'ar dakika olsa da öğle arası olmadan 8 saat aralıksız ders işlemek doğru değildir.

Bazı okullarda haftaiçi verilen DYK kurslarının da yine ara vermeden 8 saat dersten sonra planlandığı tarafımıza ulaşmaktadır.Gerek öğrencilerimiz gerekse öğretmenlerimiz için yönetmelikte ifade edildiği gibi en az 45 dakika ihtiyaç ve dinlenme molası verilmelidir.

MEB'in 8.10.2020 tarihli “Yüz Yüze Ve Uzaktan Eğitim” konulu genelgesinde “İlkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında gerekli görülmesi halinde Valilik kararıyla cumartesi günleri de okullarda yüz yüze eğitim faaliyetleri gerçekleştirilebilecektir.” denilmektedir.

MEB burada gerekli görülebilecek durumlara açıklık getirmemiş ve yetkiyi valiliklere bırakmıştır.Bu durumun farklı uygulamalara neden olmaması için gerekli görülebilecek durumlar açıklanmalı ve o durumlar haricinde keyfi uygulamalara sebebiyet verilmemelidir.

Seyreltilmiş sınıflar nedeniyle ikiye bölünen sınıfların bir kısmı Pazartesi ve Salı günü, diğer bir kısmı ise Perşembe ve Cuma günü gelecektir.

Bazı okul idareleri tarafından yüz yüze ders anlatan öğretmenlerden derslerinde cep telefonlarından zoom programına girerek kamerayı açmaları ve derse yüz yüze katılamayan diğer grup öğrencileri tarafından dersin takip edilmesi istenmiştir.

Öncelikle yüz yüze yapılan derste sınıf mahremiyetini bozacağı için bu keyfi uygulamanın kabul edilebilir bir tarafı yoktur. MEB bunun gibi keyfi uygulamalara fırsat vermemelidir.

Daha nice sorunların ortaya çıkmaması ve sürecin daha sağlıklı yürütülmesi için içerisinde tüm paydaşların yer aldığı Milli Eğitim Kurulu kurulması önerimizi yineliyoruz.Yarın yüz yüze eğitime başlayacak olan tüm öğrenci ve öğretmenlerimize sağlıklı bir eğitim dönemi diliyorum