MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli FETÖ’nün siyasi ayağının temizlenmesi konusuna yeterli mücadele yapıldığının söylenemeyeceğini belirterek bu konuda önemli sonuç alınmadığını ifade etmişti.

FETÖ’nün gerçek yüzünün ortaya çıkmaya başlamasıyla devlet ve toplum hayatının sekiz alanında hâkimiyet kurmak amacıyla örgütlendiğinin görüldüğünü belirten Bahçeli bu alanları 'TSK, Yargı, Emniyet, Kamu kurum ve kuruluşları, Basın ve yayın organları ve sosyal medya, Üniversiteler ve eğitim kurumları, iş dünyası ve siyaset kurumu ve siyasi partiler' olarak saydı.

Bahçeli şöyle devam etti: 'Yapılan mücadelenin kesin başarıya ulaşması, aynı zamanda kamuoyu vicdanında karşılık bulması için daha önce defaatle gündeme getirdiğimiz gibi FETÖ’nün Türkiye’de örgütlendiği bu sekiz ayağın tamamına ilişkin etkili mücadelenin ortaya konulması kaçınılmazdır.'

ERTEKİN ENGİN'DEN FETÖ UYARISI!


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları sonrasında, FETÖ'nün örgütlendiği ve yukarıda bahsi geçen 8 alandan biri olan 'eğitim' alanında gerekli mücadelenin yapılıp-yapılmadığı soruları sorulmaya başlandı. 

Türk Eğitim-Sen Ankara 3 No'lu Şube Başkanı Ertekin Engin, konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada; Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatlarında FETÖ ile geçmiş hatırası bulunanların varlığını gelecek için en büyük tehlike olarak gösterdi. İşte o açıklama:

UYMUYOR, UYUTUYORLAR!
15 Temmuz öncesi görev yapan o meşhur derneklerin falliyetlerine izin veren, iştirak eden ve oralarda boy göstermek için yarışa giren Milli Eğitim Merkez ve Taşra İdaresinden sorumlu kaç kişi sorguya tabi tutulmuştur?

Biz biliyoruz!

Milli Eğitim’de bu soruşturmalarda sadece Öğretmenlere güç yetirilmiştir. Oysa o gün de Öğretmenler İdare tarafından bu tür sözde STK’lara ve onların organizasyonlarına üstten alta idarecilerin teşvik ve yönlendirmesi ile katılım sağlıyorlardı. Tabii bu organizasyonlarda malumsen yöneticelerinin de rollerini unutmadık.

Bu işe bulaşmış tepede sorumluluk sahibi olanların üzerine gidilmediği müddetçe ne fetö ile mücadele edilmiş olacak, ne de fetö benzeri yapı kurmakta ısrarcı çeteler yok edilebilecektir!

Uzak tarihi geçtim, yakın tarihten bile ders alamayanlar geleceğimize güvenle bakmamızın önüne geçmektedirler.

Mevcut Milli Eğitim Bakanlığı Merkez ve Taşra Yöneticileri içerisinde fetö ile geçmiş hatırası bulunanların varlığı gelecek için en büyük tehlikedir!

O dönem ataması yapılan İl, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve bu atamaların altında imzası olanları iyice bi araştırın. İkaz ediyorum; keselerini doldurmakla ve yeni siyasi gelişmeleri büyük bir iştah , bir o kadar sinsilikle bekliyorlar; halâ varlar ve aslında uyumuyor, uyutuyorlar!

Ertekin Engin

Ankara 3 No'lu Şube Başkanı