Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi internet sitesinde yayınlanan duyuruda, okul öncesi eğitimi almamış çocuklar için Temmuz ve Ağustos aylarında 2 aylık yoğunlaştırılmış ücretsiz anaokulu eğitimleri düzenleneceği belirtildi.

MEB tarafından 5 yaşta brüt %84 olan okul öncesi eğitime her çocuğun ilkokula başlamadan en az 1 yıl devamını sağlamak, bu oranı yükseltmek ve sonra eğitimi zorunlu hale getirmek üzere çalışmalar yürütüldüğü ifade edildi. Dolayısıyla, çalışmalar kapsamında yaz tatilinde okullarda oluşacak atıl kapasitenin de kullanılmış olacağı belirtildi. Temel Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen çalışma ile okul öncesi eğitimi almamış çocuklar için bu yıl Temmuz ve Ağustos aylarında bir uygulama yapılacağı belirtilen duyuruda, geçmiş yıllarda da uygulanan yaz okulu modelinden daha fazla çocuğun yararlanabilmesi için kırtasiye ve beslenme desteği verileceği açıklandı.

Başvurular Nasıl Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı yönetmelik gereği her ilde açılacak yaz eğitimleri için 26 şehirde yaz tatilinde anaokulu eğitimi verebilecek okullardan talepleri topladı. Türkiye genelinde 81 ilde düzenlenecek olan eğitimlere sadece 26 şehirden yaklaşık 50 bin öğrencinin katılımı için talep geldiği belirtilen duyuruda, çocuklarına anaokulu eğitimi aldırmak isteyen velilerin adreslerine yakın okullara veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine giderek başvuruda bulunmaları gerektiği bilgisi paylaşıldı. Yaz tatilinde anaokulu eğitimi için kayıtların Haziran ayı sonunda alınacağı ve çocukların e-okul sistemine kaydedileceği ifade edilen açıklamada, bu şekilde bütün çocukların ilkokula başlamadan önce okul öncesi eğitimi alması ve ilkokula hazırlanmasının amaçlandığı belirtildi.

 

Kaynak: MEB