Yazılım eğitimi Embarcadero Delphi MEB tarafından 1600’den fazla mesleki ve teknik okuldaki öğrencinin ücretsiz erişimine sunulacak.
   Bilgi ve Teknoloji Grubu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 5 yıl süreli olarak işbirliği protokolü imzalandı. Bu protokolle bakanlığa bağlı 1600’den fazla mesleki ve teknik okulda bir milyon öğrenciye yazılım eğitimi verilecek.
Çağı Yakalayacak Öğrenciler Yetişecek
   Milli Eğitim Bakanlığı ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, mesleki eğitimde yer alan öğrencilere değindi. Numanoğlu; mesleki eğitimde öğrencilerin ulusal ve uluslar arası düzeyde iş piyasasının ihtiyaç duyduğu en ileri düzeyde becerilere sahip öğrencilerin yetişmesi için çabaladıklarını belirtti.
   Yazılım eğitimi İstanbul ve diğer illerde yer alan mesleki ve teknik eğitim kurumlarında verilecek. Böylece dijitalleşen dünyadan ve önemi artan yazılım sektörü konusunda eğitim alan öğrenciler yetişecek. Numanoğlu, bu sektörde her geçen gün yeni ve farklı iş imkanlarının doğduğunu belirtti. Bu konuda Genel Müdür, bilişim teknolojilerine hakim ve çağı yakalayabilen öğrencilerin yetişmesinin hedeflendiğini vurguladı. Yazılım eğitimi veren kurumlar ile öğrencilerin bu alanda yetişmesi sağlanıyor. Bu konuda öğrencilerin bilgisayar yazılımları konusunda beceri seviyeleri yükseltilecek. Gerekli çalışmalar ile öğrencilerin beceri alandaki yeterlilikleri yükseltilmiş olacak. BTG ile yazılımların sadece okullarda kurulumları sağlanmayacak.
   Aynı zamanda öğretmenler için de bu eğitimler verilecek. Delphi yazılımı eğitimi ile öğrenciler için ulusal yarışmalar düzenlenecek. Bu sayede öğrencilerin burs almaları da sağlanacak. Protokol ile aynı zamanda öğrencilere sektörel etkinliklerde de yer verilecek. Yazılım dünyasına yeni yetenekler kazandırılması da bu konudaki hedefler arasında bulunuyor. Konu ile ilgili yapılan protokol daha pek çok çalışmayı getirecek.