21 Ocak 2022 Cuma günü öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ara tatile giriyor. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller diliyorum.

Velilerimize de karnelerdeki kırık notlardan dolayı çocuklarını üzmemelerini, her çocuğun içinde ayrı bir cevherin gizli olduğunu hatırlatmak istiyorum. Varsa kırık bir not, onun sorumlusunun öğrenci değil, mevcut eğitim sistemi olduğunun bilinmesi gerekir.

Sn. Mahmut Özer öğretmenlerin tamamına bir teşekkür belgesi gönderdi. Öğretmenlerimiz zaten kocaman bir takdiri hak ediyorlar. Ancak kuru bir teşekkür yetmez. Ekonomik ve sosyal haklarının da verilmesi gerekir. İnsanca yaşayacakları bir ücret ve 3600 ek gösterge zaman geçirilmeden öğretmenlerimize verilmelidir.

İŞTE O KARNE:

Değerli basın emekçileri,

Öğretmenler öğrencilerine, biz de Milli Eğitim Bakanı Sn. Mahmut Özer’e ilk karnesini verdik. Ancak üzülerek söylemeliyiz ki karnesi kırık notlarla dolu.

Milli Eğitim Bakanı Sn. Mahmut Özer, öğretmen, öğrenci ve eğitim sorunlarına duyarsızlığına devam ediyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu, TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşülürken dahi orada yoktu.

Bu şekilde öğretmenini, öğrencisini görmezden gelmeye devam ederse o da Milli Eğitim Bakanlığında iz bırakamayan, bir sayıdan ibaret “Milli Eğitim Bakanlarından” biri olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın işini kolaylaştırmak, yolunu açmak için yaptığımız öneriler zamanında dikkate alınmıyor. Günler, aylar, yıllar sonra alındığında da iş işten geçmiş oluyor.

Bir hafta önce üst üste iki defa açıklama yaptım. “Okullar, hastaneler alarm veriyor.” dedim. 21 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatilinin, 14 Ocak tarihinde başlatılması çağrımız yanıtsız kaldı.

Bugün geldiğimiz noktada 41 ilde kar tatili yapıldı.  Covid-19 aldı başını gidiyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e bir kez daha sesleniyorum;

1. 9 ve 12 Ocak’ta yaptığımız çağırımıza kulak tıkadınız; şimdi zaman varken nisan ayında yapılacak ara tatili öne çekerek, tatili üç haftaya çıkartın da daha fazla sorun yaşanmasın.

2. Seçmeli ders konusunda öğrencileri ve öğrenci velilerini baskı altına almaktan vazgeçin.

3. Mülakat mağduru öğretmenlerin, il emri tayin hakkı isteyen öğretmenlerin; eşine ve çocuklarına kavuşmak isteyen öğretmenlerin eş durum tayin hakkını verin.

4. En az 50 bin öğretmen ataması için sarayın kapısına dayanın... Sorunları çözülmeyen ücretli öğretmen, engelli öğretmen, PİKTES öğretmenlerinin sorunlarını çözün.

5. Bugün TBMM Genel Kurul’unda görüşülecek olan “Öğretmenlik Meslek Kanunu” için öğretmenlere ve sendikalarına kulak verin. Saraya çıkın, Öğretmenlerin ve sendikaların görüşü alınmadan, TBMM’de görüşülecek kanun teklifinin öğretmenlerinin sorunlarını çözemeyeceğini söyleyin. “Bu şekilde hazırlanan kanun teklifinin öğretmenlerimizin lehine değil.” deyin.