Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Şubat 2021 tarihli Kabine Toplantısı sonrası yüz yüze eğitime ilişkin yaptığı açıklamanın ardından Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 2 Şubat'ta düzenleyeceği basın açıklamasında neler açıklayacağı merak ediliyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime geçiş sürecinin ayrıntılarına ilişkin yarın basın açıklaması yapacak. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan bilgilendirmede, Bakan Ziya Selçuk'un 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde yüz yüze eğitime geçiş sürecinin ayrıntılarına ilişkin basın açıklamasını yarın saat 10.00'da yapacağı duyuruldu. Açıklama, frekans üzerinden ortak canlı yayınla paylaşılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin açıklamada ''15 Şubat'ta köy okullarında eğitim ve öğretimin başlamasını kararlaştırdık. Ancak vaka sayısının artması durumunda tekrar bu eğitime ara verilebilecek. 1 Mart'tan itibaren il bazında vaka durumuna bakılarak eğitim ve öğretime geçilmesine karar verdik. 8 ve 12. sınıflar ile ilkokul ve özel eğitim okullarındaki eğitim-öğretimin 1 Mart'ta başlaması için hazırlıklara başlanacak.'' demişti.