29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla uzaktan eğitimin gerçekleştirildiği TRT EBA üzerinden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamada bulundu. MEB Bakanı Selçuk yaptığı açıklamada, "Cumhuriyet, insan merkezli bir yönetim şeklidir. Gücünü insandan, insanlardan, yani bizlerden alır." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla açıklama yaptı.

BAKAN SELÇUK EBA ÜZERİNDEN AÇIKLAMA YAPTI

Uzaktan eğitim kanalı olan TRT EBA üzerinden açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Cumhuriyet hepimizin  ortak değeri. Peki sizce Cumhuriyet ne demektir? 'Halkın, kendini yönetim şekli'  diye anlatmışlardır derslerde size. " dedi.

ÖĞRENCİLERE 29 EKİM MESAJI

Öte yandan Bakan Selçuk açıklamasında, "Sadece kendi varlığın için değil, başkalarının var olması için de  emek vermektir. Kendi hakkını savunduğun kadar sınıf arkadaşının hakkına da sahip  çıkmaktır. Hakkına sahip çıktığın kadar sorumluluklarını da yerine getirmektir." ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk'un açıklamalarının devamı şöyle:

Cumhuriyetin hayatlarımıza kattığı değeri, bugün bir kez daha  düşünmemiz gerekli. 97 yıl önce bugün her cephede verilen mücadele sonucu müthiş  bir emekle kurulan Cumhuriyet, bugün atalarımızdan bize en kıymetli emanettir.  Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve yediden yetmiş yediye Cumhuriyet'i  bize emanet eden herkese teşekkür ediyorum.