Ajanskamu.Net-Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK Solcuların şikayeti ile toplatılma kararı verildiği iddia edilen Cahit Zarifoğlu kitabı ile ilgili olarak, Yeni Akit Gazetesinin haberiyle ilgili iddialara açıklama yaptı. 

Bakan SELÇUK iddiaları yalanladı.

SELÇUK tiwtterdan yaptığı açıklamada;

Edebiyatımızın zarif ustası Cahit Zarifoğlu’nun kitabının bakanlıkça toplatılması ve yasaklanması söz konusu dahi olamaz. Medyadaki haberler Çanakkale M.E. Müdürlüğü’nün yereldeki bir kararı olup konu soruşturulmaktadır. Ayrıca şahsıma atfedilen yorumlar bütünüyle gerçek dışıdır. dedi.

Konu ile iilgili Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada da:

KAMUOYUNUN DİKKATİNE

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 26.03.2018 tarihli yazıları doğrultusunda kitap okuma etkinliği düzenlemek üzere oluşturulan komisyon tarafından 24.05.2018 tarihinde beş adet kitap seçilmiştir bu kitaplardan biri Cahit ZARİFOĞLU’nun Bir Değirmendir Bu Dünya isimli kitabıdır. Daha sonra kitabın içerisinde geçen bazı ifadelerin uygun olmadığı değerlendirilerek, Müdürlüğümüzce, tekrar toplanan komisyonun 25.09.2018 tarihli kararıyla bu kitap yerine başka bir kitap önerilmiştir. Konu sadece Çanakkale özelinde olup ülke çapında verilmiş herhangi bir karar söz konusu değildir. Ancak konuyla ilgili son günlerde bazı basın organlarında ve sosyal medyada Bakanlığımız tarafından Cahit ZARİFOĞLU’nun kitapları yasaklanmış gibi haberler yapılmaktadır. Ancak bu iddiaları içeren haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Müdürlüğümüzce de kitap veya yazarın yasaklandığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Durumun sadece Çanakkale özelinde bir etkinlikte bir kitabın kullanılıp kullanılmayacağı ile ilgili verilen karardan ibaret olduğu bilgisini tüm kamuoyunun bilgisine arz ederim. 

                                                                                                        

      Ferhat YILMAZ
                                                                                                                           Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü