Covid-19 salgını sebebiyle Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısında alınan karar gereği 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmî ve özel örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarındaki tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım 2020 - 04 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla devam edileceği açıklaması yapılmıştı. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.
Uzaktan eğitimin okullarda uygulaması ile ilgili Ortaöğretim kurumlarına yönelik açıklama 19.11.2020 tarihinde Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. 
 Bu açıklamadan bir gün sonra 20.11.2020 tarihinde başka bir genel müdürlük tarafından bir açıklama daha yapıldı.

Bu tür değişiklikler hep Cuma akşamı olmak zorunda mı? Pazartesi günü nasıl uygulama yapılacaktır.EBA canlı dersin cumartesi dahil akşam saat 20.00’e kadar uygulanacak görünüyor .Bunlar nasıl olacak.
Her kafadan bir ses geliyor. Yöneticiler, öğretmenler şaşırmış durumdalar. Hangi genel müdürlüğün açıklamasını dikkate alacaklar. Ortaöğretim kurumlarına yönelik  açıklamayı ilgili genel müdürlük yapması gerekirken başka bir genel müdürlük, ‘Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’ açıklama yapıyor .Bu genel müdürlük bu açıklamayı yaparken ,Temel Eğitim Genel müdürlüğü, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile görüşerek mi, yapmıştır.
Neden Yenilik ve Eğitim Genel Müdürlüğü bu açıklamaları Ortaöğretim ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne vererek bu genel müdürlükler bu açıklamayı yapmazlar.
Acaba diyorum Genel müdürlükler arasında birbirlerine karşı  bir üstünlük sağlama yarışı mı, var diye düşünmeye başladım.
Her neyse farklı genel müdürlüklerden her gün bir yazı yerine, açıklamalar okulların bağlı olduğu genel müdürlüklerden gelmesi yaşanılan kargaşanın önüne geçecektir, diye düşünüyorum.

Musa Akkaş
Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı