Sayın Bakanımızın imzası ile bugün 81 ile gönderilen yüz yüze eğitim yazısı için bazı açıklamalara gerek duyulmuştur.
1- Yüz yüze eğitimin başlayacağı ilk hafta (05 ile 09 Ekim) taşıma, yemek ve pansiyon hizmetleri verilmeyecektir bu hizmetler ilk hafta sonrası yeniden değerlendirilecektir.
2-Okullarımız genel müdürlüğümüzün sayfasında bulunan “okul uygulamaları”linkinden her gün yüz yüze eğitime gelen öğrenci sayısını gireceklerdir. ayrıca her il kendi sayılarını takip edip gerekli tedbirleri alacaktır.
3-Yüz yüze eğitimin başlayacağı ilk gün olan 5 Ekim’de okullarımız alan zümre toplantılarını yaparak yüzyüze ve uzaktan yapılacak ders saatlerini belirleyecek ve okul yönetimleri buna göre ders programlarını yapacaktır.
4-Yüz yüze ders saatleri belirlenirken sosyal mesafeye de dikkat edilmek suretiyle atölyelerden azami ölçüde faydalanılabilecek şekilde planlama yapılacaktır.
5-Atölyelerde uygulanacak yüzyüze eğitimlerde sosyal mesafe kuralı hassasiyetle uygulanacak ve buna göre grup sayıları esnetilebilecektir.
6-Çok programlı Anadolu liselerinde sadece anadolu meslek ve anadolu teknik programlarında yüzyüze eğitim yapılacaktır.
7-Güzel sanatlar ve spor liseleri nde teorik ve uygulamalı derslerin hangileri olduğu meslek.eba.gov.tr adresinde yayımlanacaktır.
8-Mesleki eğitim merkezi programına kayıtlı öğrenciler için tüm dersler (meslek dersleri dahil) uzaktan eğitim şeklinde, İşletmelerde mesleki eğitim dersi ise normal şekilde işletmelerde yapılmaya devam edilecektir. Eba bağlantısı sağlanıncaya kadar diğer platformlar üzerinden canlı ders uygulaması yapılacaktır.
9-Yüz yüze eğitimin başlayacağı ilk günden itibaren gerekli bilgilendirme ve rehberlik yapılarak veliler ve öğrenciler de oluşabilecek tedirginlikler giderilecektir.
10-Yüz yüze eğitimin pazartesi başlayacağı düşünüldüğünde yarın ve pazar günü tüm okullarımızda temizlik ve hijyen çalışmaları yapılacaktır.
11-Tüm bu konular ile ilgili cumartesi yani yarın il şube müdürleri / müdür yardımcısı arkadaşlar mesleki ve teknik eğitim genel müdürlüğüne bağlı tüm okul müdürleri ve ilçe milli eğitim müdürleri ile uzaktan toplantı yaparak bu konuları ayrıntılı bir şekilde açıklayacaklardır.
12-İlk hafta yüz yüze eğitime devam zorunluluğu aranmayacak ancak tüm konu ve kazanımlardan öğrenciler sorumlu olacaktır. sınavlar okulda yüz yüze yapılacaktır
13-İlk hafta uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri Bakanlığımızca gerekli tedbirlerin alınması amacıyla ivedi olarak Genel Müdürlüğümüz ile paylaşılacakt