Eğitim her şeyden önce bir gönül işidir. Öğretmenlik mesleği işbirliği, özveri ve iyi ilişkiler kurmayı gerektirir. Öğretmenlerimizin en çok serzenişte bulunduğu konu meslek itibarlarının her geçen gün eridiği yönündedir.

Samsun il Milli Eğitim Müdürlüğü için kıyasıya bir yarışın yaşandığı kamuoyunun gündemine düşmüştü. Samsun il Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna Milli Eğitim Bakanlığının yeni yönetimince Murat YİĞİT atanmıştı. Samsun İlkadım ilçesi Milli Eğitim Müdürü H.İ. Akmeşe'nin bu makam için çok uğraş verdiği yeni müdürün göreve başlamasına rağmen bu uğraşını sürdürdüğü iddialar arasındaydı.

Fakat İlkadım ilçe Milli Eğitim Müdürü H.i. Akmeşe bu uğraşında başarılı olamamış Milli Eğitim Bakanlığınca Muğla ili Bodrum ilçe Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştı. İlgili kişinin twitter adresi üzerinden yayınladığı veda mesajı şaşkınlığa sebep oldu.

Kişi yayınladığı mesajda Samsun ilinde yaptığı görevlerin tümünü yazmamıştı. Mesela Bafra ilçesinin bir köyünde müdür olarak çalışırken 2014 yılında şartsız, kritersiz olarak( 2014 yönetmeliğini eğitim camiası çok iyi bilmektedir) Samsun'un en büyük Anadolu Lisesine müdür olarak atanmıştı. Kişinin yayınladığı veda mesajında bu hususlara değinmemesi,

Ayrıca çalıştığı bürokratlara teşekkür ederken sadece Samsun Valisi ve ilgili ilçenin Kaymakamına ismen şükranlarını sunarken, eğitimci arakadaşlarına ise il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticilerine diyerek şükranlarını sunması il Milli Eğitim Müdürüne dahi ismen yer vermemesi şaşkınlığa sebep olmuştur. Bir eğitim yöneticisinin eğitimci arkadaşlarını ismen anmaması gündem olurken bu anlayışın yorumunu öncelikle siz öğretmenlerimize ve eğitim yöneticilerimize bırakıyoruz.