Devlet tablet ve laptop dağıtıyor. Başvuru yeri açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bir son dakika açıklamasında bulundu. Twitter adresi üzerinden açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tablet dağıtımına ilişkin velilere uyarıda bulunurken , tabletlerin nerelerde dağıtıldığını , neye göre tablet dağıtımı yapıldığını söyledi. 

BAKAN UYARDI

Twitter adresi üzerinden uyarıda bulunan Bakan Selçuk şu ifadelerle paylaşımda bulundu:

"Değerli velilerimiz, tablet dağıtımı, ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından, gelir durumu, eğitim çağındaki kardeş sayısı gibi kriterlerle okullarımız aracılığıyla yapılıyor. Bakanlık adıyla arayan ve kişisel bilgilerinizi isteyen kötü niyetli kişilere karşı dikkatli olun lütfen."

BAŞVURU YERİ

Bakan Selçuk, öğrencilerin okuyan kardeş sayısı, gelir durumu ve başarı durumlarına bakılarak tablet dağıtımı yapılacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Bakanlığımız ve diğer kuruluşlardan öğrencilerimize ulaştırılacak bilgisayarlarla ilgili dağıtım planı, ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından, ailesinin gelir durumu, eğitim çağındaki kardeş sayısı, özel eğitim gereksinimi ve okul başarısı gibi hususlar dikkate alınarak yapılıyor. "

TABLETLERİN VERİLECEĞİ YER

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada , "Tespit edilen öğrencilerimiz cihazlarını kendi okullarından teslim alabilecekler. " dedi.

DETAYLAR

Okuyan kardeş sayısına, ihtiyaç durumuna , ailenin gelir durumuna ve okul başarısına göre tabletler dağıtılacak. Tablet ihtiyacı olan öğrencilerin okudukları okullara müracaat etmesi gerekmektedir.

500 BİN TABLET VERİLECEK

MEB tarafından daha önce yapılan açıklamada 500 bin tablet dağıtımı yapılacağına yer verildi. Belediyeler ise buna ek olarak kendi il ve ilçe sınırları içinde olanlara tablet dağıtımı yapmaktadır. 

Siz de aşağıdaki yorum kısmından taleplerinizi yazarak sesinizi duyurabilirsiniz.