Tartışmalı bir şekilde görevden alınan il Milli Eğitim Müdürü yeniden atandı. haberimizde Muğla Eski İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atamasının yapıldığını siz değerli okurlarımıza aktarmıştık.

Haberimizin başlığında olduğu gibi öncelikle Pervin Töre, mobbingle ölüme sebebiyet vermekle suçlanıyor bunun yanında görev yaptığı süre içerisinde de hakkında bir çok iddia bulunan bir ismin yeniden atanması gerek sitemize gelen gelen mesajlar ve sosyal medyada tepki mesajları gelmeye başladı.

Pervin Töre'nin 2021 Haziran ayından görevden alınmasına sebep olarak , Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş'ın 8 Eylül2020'de geçirdiği kalp krizi sonucu ölmesi olmuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin, Baş’tan enstitüye sınavla alınacak kişilerin listesinde usulsüzlük yapmasını istediği, bu isteği yerine getirmediğinde de ‘istifa et’ baskısına maruz kaldığı ve bu yüzden kalp krizi geçirdiği iddia edilmiş ve Muğla Valiliği, MEB Maarif Müfettişleri tarafından düzenlenen ön inceleme raporunun ardından Töre ile birlikte Baş’a baskı uyguladığı belirtilen Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammer Cihan hakkında da soruşturma izni verildikten sonra Pervin Töre görevden alınmıştı.

Ayrıca 10 Eylül 2020 tarihinde Mebpersonel.com sitemizde Milli Eğitim Bakanlığı, Muğla İl Milli Eğitim Müdürünü Görevden Almak İçin Neyi Bekliyor? ve MERHUM HÜDAYİ BAŞ’IN EŞİ ESEN BAŞ PERVİN TÖRE HABERİMİZİ DOĞRULADI haberlerimizde konunun tüm ayrıntılarını dile getirmiştik.

Ayrıca Pervin Töre Hakkında basında yer alan haberlerde FETÖ soruşturması süren Pervin Töre, 4 yılda 3 kez atandığı da şu şekilde ifade edilmişti.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı sırada hakkında açılan soruşturmanın devam ettiği belirtilen Töre, soruşturmanın ardından, 2017’de, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tayin oldu. 2018’de Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Töre, aynı yıl Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçti. Öte yandan, Töre’nin eşi hakkında da FETÖ/PDY soruşturması yürütüldüğü, soruşturma kapsamında “kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği” öğrenildi.