MİLLİ Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı öğretmenevi ve akşam sanat okullarının yönetim, işleyiş ve denetimine ilişkin yönetmelik yürürlüğe girdi.

Buna göre, öğretmenevi ve akşam sanat okullarında misafirlerin öncelikle konaklama ihtiyacıyla birlikte yiyecek, içecek, toplantı, organizasyon ve diğer sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile yükseköğretim kurumları öğrencilerinin mesleki eğitim ve staj çalışması yapmalarına ve çırak öğrencilerin beceri eğitimine imkan sağlanması amaçlanıyor.

Kurum personeli, kurumun amaç ve ihtiyaçlarına uygun olarak kurum müdürü tarafından belirlenecek görev tanımında yer alan iş ve işlemleri yapacak ve amirleri tarafından verilen diğer görevleri yerine getirecek. Kurumdan sorumlu müdürler, harcama yetkilisi olarak kurumun idari, mali ve diğer iş ve işlemlerini mevzuat hükümleri, çalışma programları, bütçe esasları ve Türk milli eğitiminin amaç ve ilkelerine uygun biçimde yürütecek, kurumun personel istihdamı ile çalışanların özlük haklarına ilişkin işve işlemlerin ilgili mevzuata uygun olarak yapılmasını sağlayacak

. İşin özelliğine göre mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile yükseköğretim kurumlarının ilgili alanlarından mezun olanların öncelikle istihdam edilmesini sağlamaya çalışacak müdürler, kurum personeli için sosyal, kültürel ve meslek alanlarında geliştirici güncel çalışmalar yapacak, yıl içerisinde görev alanlarının gerektirdiği kurs, seminer ve benzeri eğitimler ile diğer faaliyetlere personelin katılımını sağlayacak. Eğitim çalışanları ve eğitim çalışanı yakınları öncelikli olarak yararlanabilecek Her kurumda konaklama ünitesinin yanı sıra binanın fiziki imkanlarına ve çevrenin ihtiyaçlarına uygun olarak yemek salonu, kantin, kütüphane, çok amaçlı salon, oturma, dinlenme ve bilgisayar odaları, berber, kuaför, bahçe, havuz, çocuk oyun alanı, sauna, kafeterya, spor salonu, otopark " " ilecek.