Ajanskamu-Özel Haber

Dünyayı etkisi altına alan koronavrüs salgının ülkemizde pik yapmasının akabinde 23 Kasım tarihinden itibaren okullarda yüz yüze eğitim kararının iptal eidlip tekrar uzaktan eğitime geçilmesi kararı alınmıştı. 

MEB 20 Kasım 2020 tarihli yayınladığı genelgede Uzaktan Eğitimin ayrıntılarını paylaşmış yine MEB persenel genel müdürlüğünden yayınlanan resmi yazıda da bu detaylar açıklanmıştı. Bakan Ziya SELÇUk imzalı yayınlanan genelgede zümre öğretmenlerinin haftada bir gün Rehber öğretmenlerin de haftada bir gün okula gitmesi gerektiği yönünde karar almıştı. 

MEB'den yayınlanan resmi yazıdayapılan açıklamada sadece zümre öğretmenlerinin haftada bir gün okula geleceği belirtilmişti.  Genelgede ise okul müdürlerinin rehber ve zümre öğretmenleriyle birlikte yapacakları planlamalar sonrasında tüm öğretmenlerin haftada bir gün okula geleceği belirtillmişti.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN'ın bugün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada Koronavirüs salgının tehlikeli boyutlara ulaştığını açıklamasının ardından ana okul uve kresşlerdeki eğitimlere de ara verildiğini, sokağa çıkma kısıtlaması dahil alınan yeni tedbirleri açıkladı. 

Buna göre MEB'in böyle bir dönemde Öğretmenlerin haftda bir gün okula gitme ve rehber öğretmenlerin de haftada bir gün okula gitme mecburiyeti kararını tekrar değerlendirmesi gerekmektedir. 

Adana Mlletvekili İsmail KONCUK twitter hesabından bu duruma tepki gösterdi.

KONCUK: 

Okula tüm öğretmenlerin haftada 1 gün gitmesinin pedagojik hiç bir faydası yoktur. Bu karar virüsün zirve yaptığı bugün 1 milyon insanın gereksiz kalabalık yapması demektir.Uzaktan eğitimin zorluğunu yaşamadığı için, bilmeyenler bunu anlamayabilir, bari siz yapmayın! @ziyaselcuk

MEB'in salgının Pik yaptığı böyle bir dönemde öğretmenleri bir gün bile olsa okula gitmeye mecbur bırakan bu kararını tekrar değerlendirmesi ve bir an önce iptal etmesi gerekmektedir. 

Buradan Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK ve MEB Bürokratlarına çağrı yapıyoruz 

İlerleyen süreçte tartışmaya açılacak olan bu karar gözden geçirilmeli ve bir an önce iptal edilmelidir. 

Bu konularda Milli Eğitim Bakanlığının yapacağı açıklamayı ve Konu ile ilgili detayları Ajanskamu.net sitemizden takip edebilirsiniz. Bu konudaki görüşlerinizi haber yorum kısmından yazarak yetkililere iletebilirsiniz.