AJANSKAMU-ÖZEL HABER

Sınıf Mevcutları Azaltılacak mı? MEB'in açıklama yapması gerekiyor. 

Sağlık Bakanlığının okullarda alınacak tedbirlerle ilgilş son yaptığı açıklamanın ardından tüm veliler ve okul idarecileri kara kara düşünmeye başladı. Veliler sosyal mesafeye uygun bir oturma düzeni isterken okul idarecileri sınıf mevcutlarını azaltıp ilave sınıf açıp açamayacaklarını düşünmeye başladılar. 

Sağlık Bakanlığının 4 Metrekaraye 1 öğrenci düşmesi gerektiği şeklindeki genelgesinin ardından okullardkai tablonun genelgeye uymadığı net bir şekilde ortaya çıktı. 

Çoğu okul ikili eğitime geçme endişesi yaşarken bir çok idareci ise ilave sınıf açabilir miyim? Hagi birimi sınıfıa dönüştürsem de ikili eğitime geçmeden sınıf mevcutlarını azaltabilir miyim ? gibi sorulara cevap veriyor. 

Özellikle İstanbul , Ankara, İzmir , Adana ; Bursa ; Diyarbakır gibi kalabalık şehirlerde tüm okul türlerinde neredeyse sınıf mevcutları 30 ve üzerinde. 

Covid 19 tedbirleri kapsamında sosyal mesafenini korunarak bir oturma düzeni oluşturulması gerekecek. Ancak okul idarecileri endişeli. Sınıf mevcutları azaltılabilecek mi? gibi endişeler taşınıyor. 

Okulunda ilave sınıf açabilecek okullar bu konuda şanslı . Onlar sınıf mevcutlarını azaltıp ilave sınıflar oluşturabilecekler. Ancak sınıf açabilecek yeri olmayan ve ikili eğitim yapan büyük okullar ne yapacak?. 

Konferanss salonlarında , spor salonlarında, kütüphanelerde , laboratuvarlarda mı ders işleyecekler? henüz bilinmiyor.

Bir de ilave sınıf açabilecek okullar var ama mevzuatlar buna engel.

MEB'in sınavla öğrenci alan okullar dahil olmak üzere İlave sınf açabilecek okullara bu sınıfları açarak mevcutları düşürme imkanı vermesi gerekmekte.

PAndemi sürecinde Eylül başında tablonun nasıl seyredeceğine göre ilave yeni tedbirler alınacağı düşünülse de MEB<'in LGS sonrası yerlştirmelerin ardından isteyen okullara sınıf mevcutlarını azaltarak ilave sınıf açabileceklerine dair açıklama yapması gerekiyor.

Bunun için resmi yazı ile İlllere gerekli açıklamalrın gönderilmesi gerekmektedir.