ÖZEL ÖĞRETİM KURSLARI NE ZAMAN AÇILACAK ?

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kursları ile ilgili Bakan yardımcısı Mustafa Safran imzalı resmî bir yazı yayınladı .

Resmî yazıya göre ; Özel öğretim kurumuna bağlı çeşitli kurslar , özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri Kursları , iş makinaları sürücü kursları , hizmetiçi eğitim merkezleri, özel öğretim ve rehabilitasyon merkezleri ve mesleki teknik eğitim merkezleri 4 Ocak itibariyle açıldı .

DERSHANELER NE ZAMAN AÇILACAK ?

Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı resmî yazıya göre Özel Öğretim kurslarında yüz yüze eğitim 15 Şubat tarihinde başlayacaktır .

Ayrıca özel okulların bursluluk sınavı Mayıs ayı sonuna kadar yapılabilecek .

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzasıyla illere gönderilen yazıda, aynı kanun kapsamında bulunan özel öğretim kurumlarından çeşitli kurslar, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve mesleki eğitim merkezleri 4 Ocak 2021'den itibaren İçişleri Bakanlığının 30 Kasım 2020 tarihli yazısında belirtilen sokağa çıkma kısıtlamalarına uymak şartıyla yüz yüze eğitime başlayabileceği vurgulandı.

Özel öğretim kurslarında ise yüz yüze eğitime 15 Şubat 2021'de başlanmasının planlandığı aktarıldı.

Yazıda, yüz yüze eğitime başlayacak özel öğretim kurumlarında eğitim dönemi sonunda sınav yapılacağı, sertifika veren kurslarda ise hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarına dikkat edileceği kaydedildi.